Hlavní obsah

Pardubický basketbal vsadí na méně cizinců

PARDUBICE

Pardubický basketbalový klub vsadí v následující sezóně na menší počet cizinců než dosud. Mužstvo v ní také povede český trenér Jan Slowiak, který dosud působil v Liberci a po sezóně nahradil na východě Čech Slobodana Nikoliče. Uplynulý ročník byl z pardubického pohledu neúspěšný, tým se neprobojoval ani do play-off.

Článek

"Chtěli jsme sestavit tým, který bude mít výrazně český duch. První věcí bylo angažování českého trenéra. Využili jsme toho, že jsme letos nehráli play off, a soustředili se na výběr českých hráčů. Kromě jednoho jména jsme uspěli," uvedl na dnešní tiskové konferenci generální manažer klubu Pavel Stara.

Po skončení smlouvy z Pardubic odešli ze zahraničních basketbalistů Lavell Payne, Virginijus Sirvydis a Tomas Gaidamavičius. Zda zůstane i americký rozehrávač Levell Sanders, se rozhodne v nejbližších dnech, protože na testech v Pardubicích byl jeho krajan Derick Wright. Klub neprodloužil kontrakty s Ladislavem Horákem, Tomášem Greplem, Davidem Štefflem a Jiřím Jelínkem. Petra Majeríka vyměnil do Brna za Tomáše Tótha.

Pardubice naopak posílí Maurice Hampton z Liberce, před podpisem je smlouva o přestupu Marcuse Arnolda z Ostravy, odkud přijde i Petr Bohačík. Do Pardubic míří také Pavel Miloš z Děčína, Martin Marek z Liberce a jako jedna z největších posil pivot a reprezentant Zbyněk Pospíšil.

Odchovanec severomoravského basketbalu v minulé sezoně hrál za Nový Jičín. Na přestupovém trhu o něj byl značný zájem. "Lákala mě skladba nového týmu a také volba trenéra, který má pověst ambiciózního člověka, který ví, co chce," uvedl 206 cm vysoký Pospíšil. V Pardubicích podepsal smlouvu na dvě sezony.

Reklama

Související témata: