Hlavní obsah

Turnaj plážových volejbalistek v Číně vyhrály nečekaně Švýcarky

SAN-JA

Simone Kuhnová a Nadine Zumkehrová vyhrály jako první Švýcarky v historii turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu. V čínském San-ja dnes ve finále porazily mistryně světa Jennifer Kessyovou a April Rossovou z USA 2:1 na sety.

Článek

Švýcarské beachvolejbalistky, bronzové medailistky z ME, byly přitom v předposledním turnaji letošního Světového okruhu nasazené až jako číslo 11. V hodinovém finále však dnes zvládly dramatickou koncovku druhé sady i rozhodující tie-break.

"Neuvěřitelné. Nikdo nečekal, že bychom tady mohly vyhrát, ani my samy ne. Hrály jsme bez jakéhokoli tlaku," prohlásila devětadvacetiletá Kuhnová, nejlepší hráčka turnaje.

Markéta Sluková a Kristýna Kolocová skončily v Číně deváté a vyrovnaly tak svůj životní výsledek z Klagenfurtu. Hana Klapalová s Terezou Petrovou byly sedmnácté. Ženám skončí sezona za týden v Thajsku.

Poslední letošní turnaj mužů vyhráli v San-ja Nizozemci Reinder Nummerdor a Richard Schuil. Ti si tak připsali na velkých turnajích už čtvrté prvenství za sebou: vedle tří akcí Světového okruhu získali zlato i na zářijovém mistrovství Evropy v Soči.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu žen
Finále: Kuhnová, Zumkehrová (11-Švýc.) - Rossová, Kessyová (1-USA) 2:1 (-17, 20, 13)
O 3. místo: Akersová, Turnerová (3-USA) - Cicolariová, Menegattiová (15-It.) 2:0 (15, 15)
Semifinále: Kuhnová, Zumkehrová - Cicolariová, Menegattiová 2:1 (18, -16, 18), Rossová, Kessyová - Akersová, Turnerová 2:1 (20, -19, 11).
Umístění českých dvojic: 9. Kolocová, Sluková, 17. Klapalová, Petrová, 41. Nakládalová, Hermannová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.