Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu vyhráli v San Antoniu šestý zápas za sebou

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu se díky šestému vítězství za sebou dotáhli v NBA na vedoucí tým Východní konference Orlando. Na palubovce San Antonia vyhráli Celtics 90:83, když většinu bodů nastřílela hvězdná trojice Garnett, Allen, Rondo.

Foto: Reuters

Hráč Boston Celtics Rasheed Wallace se raduje

Článek

Domácí tým po celý zápas prohrával a jeho hlavním tahounům se nedařily především trestné hody. Jediné pozitivum našel kouč Gregg Popovich ve výkonu nováčka DeJuana Blaira, jenž 18 body zastínil všechny své spoluhráče.

Noční můrou pro hvězdu Miami Dwyana Wadea se stává Denver. To je jediné místo na mapě NBA, kde Wade během sedmi sezon ještě nevyhrál. Také ve čtvrtek jeho Miami notně zaostávalo a nakonec podlehlo 96:114. Celou závěrečnou čtvrtinu mohli oba kouči zkoušet hráče z lavičky, neboť domácí vedli téměř o třicet bodů. Na palubovku se ale nakonec vrátil ještě domácí Carmelo Anthony, jenž zaznamenal 22 bodů a zůstává jediným hráčem, který zatím v každém zápase překonal dvacetibodovou hranici.

Mnohem větší drama viděli diváci v hale Golden State, kde Houston Rockets zdolali Warriors 111:109. Vděčí za to především Aaronu Brooksovi, autorovi 25 bodů. Ten měl přesnou mušku i dvě sekundy před koncem, kdy proměnil oba trestné hody a odmítl tím prodloužení.

NBA:
Denver - Miami 114:96, Golden State - Houston 109:111, San Antonio - Boston 83:90.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.