Hlavní obsah

Poslední volné místo v play-off NBA zabralo Chicago

NEW YORK

Basketbalisté Chicaga obsadili poslední volné místo v play off NBA. V závěrečném hracím dnu základní části ligy vyhráli ve středu v Charlotte 98:89 a udrželi na osmé pozici tabulky Východní konference náskok jednoho vítězství před Torontem. Tomu už k postupu nepomohla ani vysoká výhra 131:113 nad New Yorkem.

Foto: Nell Redmond, ČTK/AP

Derrick Rose (vlevo) byl opět tahounem Chicaga.

Článek

Chicago se v úvodním kole play off, které začne v neděli, utká s nejlepším celkem základní části Clevelandem. Další dvojice tvoří Orlando - Charlotte, Atlanta - Milwaukee a Boston - Miami, na západě se střetnou obhájci titulu LA Lakers s Oklahomou City, Dallas nastoupí proti San Antoniu, Phoenix proti Portlandu a Denver bude o čtvrtfinále hrát s Utahem.

Bulls si prodloužili sezónu poté, co zakončili základní část třemi výhrami ve čtyřech dnech. Na začátku této minisérie, které předcházela porážka od nejslabšího týmu ligy New Jersey, přišla klíčová výhra nad Torontem, díky níž měli postupový osud ve své moci. Ve skutečnost jej Chicago proměnilo proti jistým účastníkům play off Bostonu a Charlotte, od kterých si Toronto marně slibovalo na dálku pomoc.

"Na tomhle týmu mě baví, že i v hodně těžkých časech, když třeba prohrajeme deset zápasů za sebou, mám pocit, jako kdyby žádná krize nebyla. Vždycky tam byla vzájemná důvěra. Jsme šťastní, zaslouženě," radoval se autor 21 bodů a 13 doskoků Joakim Noah.

Spolu se spoluhráči se po zápase dočkal návštěvy Michaela Jordana, bývalé hvězdy Bulls a současného majitele posledního soupeře v základní části Charlotte. Jordanův podřízený, trenér Larry Brown, prý měl před zápasem velké dilema. Chtěl šetřit klíčové hráče na play off, ale zároveň nechtěl ovlivnit boj Chicaga s Torontem. A co chtěl Jordan? "Myslím si, že by chtěl udělat to, co je správné," odpověděl šalamounsky Brown, který nakonec začal zápas s oporami, ale pobyt na palubovce rozdělil rovnoměrně téměř na celý tým.

V Torontu, jež závěr sezóny muselo odehrát bez zraněné hvězdy Chrise Boshe, zavládl smutek. "My jsme svoje udělali, ale nedočkali jsme se pomoci," litoval kouč Jay Triano. Už v poločase při náhledu na průběžný výsledek v Charlotte prý měl prakticky jasno. "Bylo vidět, že Charlotte nechává hrát většinu svých hráčů jen na omezenou dobu. Tak nějak bylo zřejmé, že už to neotočí," řekl trenér kanadského celku, který ještě na počátku února figuroval na pátém místě Východní konference.

Na lavičce Toronta zavládl smutek. foto: ČTK/AP/Frank Gunn

Výsledky NBA:
Atlanta - Cleveland 99:83, Boston - Milwaukee 95:106, Charlotte - Chicago 89:98, Dallas - San Antonio 96:89, Houston - New Orleans 115:123, LA Clippers - LA Lakers 107:91, Miami - New Jersey 94:86 po prodl., Minnesota - Detroit 98:103, Oklahoma City - Memphis 114:105, Orlando - Philadelphia 125:111, Portland - Golden State 116:122, Toronto - New York 131:113, Utah - Phoenix 86:100, Washington - Indiana 98:97.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.