Hlavní obsah

Házenkáři Karviné jsou posedmé za sebou českými mistry

KARVINÁ

Nadvláda karvinských házenkářů v extralize pokračuje. Ve čtvrtém finálovém utkání dnes doma zdolali Zubří 32:26 a vybojovali sedmý mistrovský titul za sebou. Baník k vítězství posunulo jedenáct branek Petrovského a vynikající výkon gólmana Mrkvy. Zubří, vítěz dlouhodobé části, potřetí v řadě ve finálové sérii neuspělo.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Radka Kružíka z Karviné (vlevo) brání Marek Třeštík ze Zubří.

Článek

V ohlušující vřavě vyprodané haly domácí snad ani nemohli prohrát. Karviná neurazila štěstí ani tím, že z kabiny recesně vyběhla v hornických přilbách. Zápas byl vyrovnaný pouze deset minut, během nichž dělali jediný podstatný rozdíl gólmani. Zatímco kolem hostujícího Maliny míče létaly do sítě, Mrkva měl po čtvrthodině už pět těžkých zásahů. Na tom domácí budovali a zvyšovali náskok.

Zubří ani jednou nevedlo. I když kanonýr Stržínek dělal, co mohl. Bez zraněného Martina Hrstky hostům přece jen scházel větší tlak ze spojky. Naopak při střelbě z dálky v závěru poločasu exceloval Petrovský. Ten dal v posledních šesti minutách pět gólů a hlavně díky němu náskok narostl až na 18:12.

Prořídlý tým Zubří fyzicky nestačil. Soupeř točil sestavou, udržel vysoké tempo a v úvodu druhé půle přidal další tři branky za sebou. Za stavu 21:12 to vypadalo na debakl Valachů, kteří však ještě vydolovali zbytku sil. Karviná promarnila několik šancí a přesilovek, hosté snížili na 26:23. Krátký výpadek však ukončily góly Faráře s Petrovským a závěrečné dvě minuty už Karviná dohrávala za ovací fanoušků.

Finále play-off házenkářské extraligy mužů - 4. zápas:
Baník Karviná - Gumárny Zubří 32:26 (18:12)
Nejvíce branek: Petrovský 11/2, Farář 4, Šulc 4/1, Faith, Heinz a Vančo po 3 - Stržínek 8/2, J. Hrstka a Jurka po 4, Třeštík 3. Rozhodčí: Novotný, Horáček. Vyloučení: 4:6. Sedmimetrové hody: 7/5 - 3/2. Diváci: 2000. Konečný stav série: 3:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.