Hlavní obsah

Stoprocentní střelec Křemen věří, že Nymburk ukončí finále doma

PROSTĚJOV

Finálová série mu nevycházela podle představ, navíc má natržený stehenní sval, přesto dnes basketbalista Michal Křemen zářil. Při střelbě ani jednou neminul, i za pomoci tří trojek zaznamenal šestnáct bodů a dovedl Nymburk k výhře na palubovce Prostějova 90:60. Nymburk dělí krok od sedmého titulu za sebou.

Článek

"Nechtěli jsme se sem už vracet. Nevěřím tomu, že by nás doma porazili," řekl spokojený Křemen na palubovce se synem v náručí. "Chtěli jsme sérii ukončit co nejdřív, to holt nevyšlo, ale v sobotu už to zakončíme a slavit doma bude i hezčí," uvedl křídelní hráč.

Nymburk trochu nečekaně prohrál v úterý třetí duel. Po utkání se ale nekonala bouře. Hráči podle Křemena věděli, že nepodali ideální výkon. "Hráli jsme špatně v útoku i v obraně. Museli jsme všechno změnit, hlavně nasazení. Finále je hlavně o nasazení a teď jsme ukázali, že na to máme," prohlásil Křemen. "Řekli jsme si něco před zápasem, ale o taktice to nebylo, spíš jenom o nasazení."

Křemen trefoval trojky, neminul ani z pod koše a proměnil také jeden trestný hod. "Byl to můj nejlepší zápas, asi nejdůležitější a povedl se," liboval si. Přitom nečekal, že by se mu mohlo takhle dařit. "Bolí mě stehno, mám ho trošku natržený a dodnes se mi s tím střílelo špatně, ale dneska to vyšlo a jsem rád," řekl.

Nymburk nešetřil Prostějov ani v době, když už bylo jasné, že nemůže prohrát. Náskok nakonec narostl na třicet bodů. "Šli jsme do toho úplně s odhodláním a ukázat, že v úterý to byla výjimka. V sobotu to doufám bude stejný a budeme slavit," dodal Křemen.

Reklama

Související témata: