Hlavní obsah

Stoudemire není dostatečně pojištěný, Knicks ho na MS nepustí

LAS VEGAS

Americká basketbalová reprezentace se hned první den přípravného kempu dozvěděla, že pro mistrovství světa nemůže počítat se službami Amarea Stoudemirea. Novou posilu New Yorku Knicks nepustí klub, neboť není možné hráče dostatečně pojistit.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Amare Stoudemire kvůli pojistce na MS nepojede.

Článek

Stoudemire se sice na šampionát v Turecku velmi těšil, žádost klubu ale chápe. "Rozumím jejich požadavku, chtějí, abych byl stoprocentně připraven na sezónu. Těším se na velký rok s New Yorkem," prohlásil sedmadvacetiletý basketbalista, jenž osm předchozích sezón strávil ve Phoenixu.

Vedení Suns mu v létě nenabídlo maximální délku kontraktu kvůli jeho častým zraněním. Proto přišlo s pětiletou smlouvou na téměř sto miliónů dolarů vedení New Yorku.

Neplatí pro operované koleno

Podle představitelů Knicks sice stále platí Stoudemireova pojistka z Phoenixu, nevztahuje se ale na operované levé koleno. "A na ta kolena by pojistku dostat nemohl, proto nebude hrát," prohlásil kouč Knicks a zároveň asistent u národního týmu Mike D'Antoni.

Mistrovství světa na přelomu srpna a září se bude muset obejít i bez dalších hvězd, mezi něž patří Rus Andrej Kirilenko, Němec Dirk Nowitzki nebo Španěl Pau Gasol.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.