Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu vyhráli již podvanácté za sebou

NEW YORK

Nejlepší aktuální formou se v zámořské NBA mohou pyšnit basketbalisté Dallasu. Mavericks v sobotu vyhráli již podvanácté za sebou, když zdolali silný Utah 103:97. Tradičním tahounem texaského celku byl Dirk Nowitzki, autor 31 bodů.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Basketbalista Dallasu Dirk Nowitzki.

Článek

Domácí tým těžil především ze skvělé střelby z dálky. Celkem Dallas nastřílel 14 trojek a měl více než padesátiprocentní úspěšnost. "Tohle je ten nejlepší tým Dallasu, co jsem v NBA zažil. Mají spoustu talentovaných hráčů, navíc hrají mnohem lépe v obraně," vysekl jim poklonu místní rodák Deron Williams, jenž byl s 19 body nejlepším střelcem Utahu.

Na vítězné vlně se veze také největší předsezonní favorit Miami, které po rozpačitém startu vyhrálo již poosmé za sebou. V Sacramentu nedali hostující Heat svému soupeři šanci a zvítězili 104:83. Nejlepší výkon sezony předvedl s 36 body Dwyane Wade, zdatně mu sekundoval s 25 body LeBron James. "V listopadu jsme měli s týmem schůzku a od té doby jsme jiný tým na palubovce i mimo," uvedl Wade.

Neúčast Shaquilla O'Neala, jehož trápí zraněné lýtko, nemohla zastavit rozjetý Boston, který zdolal Charlotte na jeho palubovce 93:62 a prodloužil sérii výher na 10 zápasů. Bezzubý domácí tým se v ani jedné čtvrtině nedostal přes 16 bodů. Spolumajitel klubu legendární Michael Jordan byl po zápase natolik rozladěný, že si vzal slovo za kouče Larryho Browna a přišel tým do kabiny vyplísnit osobně.

Basketbalisté Toronta se radovali z výhry 120:116 na hřišti Detroitu, když zaznamenali největší obrat v historii klubu. Ještě ve druhém poločase prohrávali Raptors o 25 bodů, skvělým závěrem ale utkání otočili. "Sice jsme dobře stříleli, ale potřebovali jsme také zastavovat jejich útoky. Nezažil jsem zápas, ve kterém bychom měli úspěšnost před 60 procent a stejně jsme prohrávali o dvacet bodů," kroutil hlavou kouč Raptors Jay Triano.

Střelecké galapředstavení Kevina Martina viděli diváci v Houstonu, kde domácí hvězda nastřílela 40 bodů. Velkou měrou tak přispěla k výhře 110:95 nad Clevelandem.

NBA:
Atlanta - Indiana 97:83, Charlotte - Boston 62:93, Chicago - Minnesota 113:82, Dallas - Utah 103:97, Detroit - Toronto 116:120, Houston - Cleveland 110:95, LA Clippers - Memphis 83:84, Sacramento - Miami 83:104.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.