Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers v NBA deklasovali Cleveland rozdílem 55 bodů

LOS ANGELES

Basketbalisté Los Angeles Lakers a Denveru si v NBA zastříleli. Lakers porazili nejhorší tým ligy Cleveland Cavaliers 112:57 a Nuggets zdolali Phoenix 132:98. Výhra o 55 bodů byla pro Lakers třetím nejvyšším vítězstvím od přestěhování týmu do Los Angeles. Větším rozdílem soupeře porazili jen v letech 1972 a 1966.

Článek

"Šli jsme pracovat jako obvykle a to jsme také 48 minut dělali. Ale tohle by mě nikdy nenapadlo," řekl Kobe Bryant, který se na výhře obhájců titulu podílel 13 body, stejně jako Lamar Odom, Shannon Brown a Pau Gasol. Po 15 bodech přidali Ron Artest s Andrewem Bynumem.

Zatímco Lakers si ve velkém stylu došli pro pátou výhru za sebou, Cleveland utrpěl už jedenáctou porážku v řadě. "Je to ostuda. O přestávce jsem týmu říkal, že se nesmí bát. Když hrajete s mistry, musíte s nimi bojovat a ne mít strach. My jsme byli vystrašení k smrti," řekl trenér Cavaliers Byron Scott. "Horší už to být nemůže. Budu asi potřebovat nějakou pomoc, protože tohle už dál prostě nesnesu. Nic ostudnějšího jsem v basketu nikdy nezažil," přidal autor šesti bodů Antawn Jamison.

Debakl Clevelandu byl satisfakcí pro jeho bývalou hvězdu LeBrona Jamese. "Šílené. Karma je svině, vždycky tě dostane," napsal na sociální síti Twitter James, který se s Cavaliers v létě nerozešel v dobrém a zamířil do Miami. "Nikdy není dobré přát jiným to nejhorší. Bůh vidí všechno," dodal.

V Denveru dal Carmelo Anthony zapomenout na mizerný výkon z předchozího utkání s New Orleans, ve kterém nastřílel jen osm bodů. Proti Phoenixu zaznamenal 28 bodů a popřel spekulace, že by měl být v nejbližší době vyměněn do New Jersey.

"Napište si to tučně - moje žena nemá s tím, jestli v Denveru zůstanu nebo ne, nic společného. Vynechejte ji z toho," prohlásil Anthony. "Samozřejmě, že se s ní o všem radím, ale je je to moje kariéra. Nikdy neřekla, abych z Denveru odešel," dodal.

NBA:
Denver - Phoenix 132:98, LA Lakers - Cleveland 112:57, Minnesota - San Antonio 96:107, Philadelphia - Indiana 103:111, Portland - New York 86:100, Washington - Sacramento 136:133 po prodl., Atlanta - Milwaukee odloženo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.