Hlavní obsah

Prořídlý kádr volejbalistek se sešel ve Svitavách k přípravě na Evropskou ligu

SVITAVY

Čtrnáctka českých volejbalistek se sešla v pondělí ve Svitavách k první společné přípravě před startem v Evropské lize. Tým do soutěže vstoupí 27. a 28. května právě ve Svitavách dvojutkáním s Bulharskem. Dalšími soupeřkami českého výběru ve skupině B budou Izrael a Maďarsko.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér českých volejbalistek Jiří Šiller.

Článek

Reprezentační trenér Jiří Šiller spoléhá na kádr, který loni na mistrovství světa v Japonsku obsadil 15. místo. "Bohužel nám budou chybět Helena Havelková s Anetou Havlíčkovou, na které čeká od úterý první semifinále italské ligy. Pokud se dostanou až do finále, tak je poslední utkání na programu až 4. června," řekl Šiller.

Z loňského kádru kouč postrádá ještě zraněné Ivanu Plchotovou a Michaelu Jelínkovou. "Plchotová má problémy s patou. Měla jít na operaci, nyní má od lékařů nařízený měsíční odpočinek. Podobně je na tom Jelínková, která poslední reprezentační blok absolvovala s velkým sebezapřením," dodal Šiller.

O možném úspěchu v Evropské lize hovoří Šiller s opatrností. "Záleží jednak na složení našeho týmu, neboť některé hráčky také dohrávají soutěže v zahraničí. A také bude záležet, v jak silném složení se představí naše soupeřky," dodal trenér.

Vrchol proti Brazílii

Soustředění ve Svitavách bude mít v tomto týdnu vrchol ve středečním přípravném zápase proti Brazílii, která přijela na zápasové turné do Evropy s loňskými juniorkami.

Po svitavských utkáních s Bulharskem budou hrát české volejbalistky další domácí zápasy Evropské ligy s Maďarskem 10. a 11. června v Prostějově a s Izraelem se střetnou 24. a 25. června opět ve Svitavách. Na závěrečný turnaj, který je na programu 15. a 16. července, postoupí vítězové tří základních skupin a pořádající Turecko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.