Hlavní obsah

Klapalová a Háječková porazily v Pekingu dvojnásobné šampionky

PEKING

Plážové volejbalistky Lenka Háječková s Hanou Klapalovou zaskočily na grandslamu v Pekingu vítězky letošních dvou turnajů. Nad nizozemským párem Marleen Van Ierselovou a Sanne Keizerovou zvítězily 2:1 na sety a s jednou výhrou a jednou prohrou by jim neměl uniknout postup ze skupiny do play off. Stejnou bilanci mají po dnešku i Kristýna Kolocová, Markéta Sluková, svůj první duel úspěšně zvládli Petr Beneš s Přemyslem Kubalou.

Článek

Háječková s Klapalovou přijely do dějiště poslední letní olympiády jako vítězky víkendového evropského satelitu v Badenu, ale začaly porážkou. Na Američanky Hansonovou, Fendrickovou neuhrály ani set. Poté se však dočkaly cenné výhry nad nizozemskými favoritkami a letošními šampionkami z čínské San-ji a polských Myslowic a drží zatím druhé postupové místo ze skupiny D, stejně jako v "céčku" Kolocová se Slukovou.

Ty zahájily další z turnajů patřících do olympijské kvalifikace pro Londýn výhrou nad Italkami Menegattiovou, Cicolariovou 1:2, poté však nestačily na úřadující mistryně světa Rossovou s Kessyovou z USA. Týden před světovým šampionátem v Římě zahájili poslední prověrku zdárně Beneš s Kubalou, kteří vyhráli nad Dány Soderbergem s Hoyerem a mají šanci navázat na sedmé místo z nedávného podniku Světového okruhu v Praze.

Zápasy ve skupinách budou dohrány ve čtvrtek, z osmi čtyřčlenných skupin postoupí do play off hraného na jednu porážku vždy tři páry, přičemž ten nejlepší rovnou do čtvrtfinále.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Pekingu (grandslam):
Muži:
Skupina N: Kubala, P. Beneš (12-ČR) - Soderberg, Hoyer (21-Dán.) 2:0 (15, 13).
Ženy:
Skupina C: Kolocová, Sluková (19-ČR) - Menegattiová, Cicolariová (14-It.) 2:1 (19, -21, 9), Rossová, Kessyová (3-USA) - Kolocová, Sluková 2:1 (12, -17, 13).
Skupina D: Klapalová, Háječková (20-ČR) - Van Ierselová, Keizerová (4-Niz.) 2:1 (16, -18, 12), Hansonová, Fendricková (13-USA) - Klapalová, Háječková 2:0 (17, 17).
Zápasy ve skupinách budou pokračovat ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: