Hlavní obsah

Házenkářky Veselí budou hrát o Ligu mistryň i proti Michalovcům

VÍDEŇ

Házenkářky Veselí nad Moravou se v kvalifikačním turnaji Ligy mistryň utkají se soupeřem z interligy Michalovcemi, tureckým Üsküdarem Belediyesi a srbským Zaječarem. Hrát se bude na začátku září, dějiště turnaje skupiny B bude teprve určeno.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost házenkářek Veselí nad Moravou z vítězství v české fázi interligy.

Článek

Pokud se českým šampionkám podaří obsadit první nebo druhé místo, postoupí do druhé části kvalifikace. V ní se bude hrát ve čtyřech čtyřčlenných skupinách a jejich vítězové si zajistí účast v hlavní soutěži Ligy mistryň.

"Chtěli bychom postoupit, ale skupina je velmi těžká. Sílu Michalovců známe, o srbském a tureckém týmu teprve budeme zjišťovat podrobnosti. Rozhodně je pro nás start v Lize mistryň velkou výzvou," řekl ČTK trenér Peter Sabadka, jenž si posteskl, že Veselí zřejmě turnaj ve skupině pořádat nebude.

"Česká ženská házená má v této prestižní soutěži nejnižší koeficient. Organizování turnaje by nám připadlo pouze v případě, že by se všechny tři kluby pořadatelství zřekly," uvedl Sabadka. Nabídku pořádat tuto skupinu dostaly turecké mistryně. Pokud by se této výhody zřekly, byla by volba na Michalovcích, třetí na řadě je srbský tým.

Týmy na 3. a 4. místě ve skupině budou pokračovat v PVP stejně jako poražení z první fáze kvalifikace. V ní se bude hrát ještě skupina A, kam dnes byly nalosovány řecký Patras, nizozemský Dalfsen, švýcarský Brühl a portugalský Lagos.

Veselí získalo pro boj o Ligu mistryň první posilu, kterou se stala pivotka Pavla Nevařilová, jež se vrací po pěti letech z Framu Reykjavík. S islandským týmem se v uplynulé sezoně dostala do osmifinále PVP. V české lize získala tituly ve Zlíně a právě ve Veselí, odkud v roce 2006 zamířila do zahraničí.

Reklama

Související témata: