Hlavní obsah

Čeští volejbalisté porazili v přípravě Itálii 3:2

MONZA

Čeští volejbalisté porazili v prvním ze dvou přípravných utkání v Itálii domácí reprezentaci 3:2. Rozhodující tie-break vyhrál český tým 15:9. Odveta je na programu v pátek.

Článek

Hosté v základní sestavě Lukáš Ticháček, Jan Štokr, Petr Pláteník, Ondřej Hudeček, Jakub Veselý, Petr Konečný a s liberem Martinem Kryštofem vstoupili do zápasu soustředěně a zvládli dramatické a vyrovnané koncovky úvodních dvou setů. Po prostřídání Italové v dalších dvou setech soupeře přehráli. V tie-breaku se čeští volejbalisté vzchopili a drama v koncovce nepřipustili.

"Spravili jsme si chuť po nezdaru na turnaji v Bulharsku. Chybí nám ale ještě větší kvalita hry a je určitě co zlepšovat," řekl ČTK asistent trenéra Milan Hadrava. "Vyhrát nad Itálií je však v každém případě cenné," dodal.

V rozhodujících fázích zápasu se český tým zlepšil zejména na bloku a dařil se mu i příjem podání.

Přípravné utkání volejbalistů v Monze:
Itálie - ČR 2:3 (-25, -26, 21, 18, -9)
Sestava ČR: Ticháček, Štokr, Pláteník, Hudeček, Veselý, P. Konečný, libero Kryštof - Zapletal, D. Konečný, Popelka, Holubec, Hrazdíra. Trenéři: Svoboda a Hadrava.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.