Hlavní obsah

Slavní Yankees si zahrají pošestnácté ze 17 sezón play off MLB

NEW YORK

Nejslavnější baseballový tým světa New York Yankees si i letos zahraje v play off MLB. Sedmadvacetinásobní šampioni zámořské soutěže nebudou chybět ve vyřazovacích bojích pošestnácté z posledních sedmnácti sezón.

Foto: Mike Segar , Reuters

Hrdinou zápasu se stal pálkař Jorge Posada.

Článek

Yankees si zajistili místo v play off a zároveň vítězství ve své divizi díky úspěšně zvládnutému dvojzápasu s Tampou Bay, kterou porazili dvakrát 4:2.

Hrdinou druhého duelu byl Jorge Posada, jenž měsíc po svých 40. narozeninách rozhodl zápas dvoubodovým odpalem v osmé směně. Pětinásobný vítěz Světové série tak zažil zřejmě nejlepší okamžik sezóny, v níž z něj trenér Joe Girardi udělal náhradníka, na což Posada v květnu reagoval žádostí o vyřazení ze sestavy v utkání proti největším rivalům z Bostonu. Druhý den se však k týmu vrátil a omluvil se.

"Byl to těžký rok. Nedívám se však do minulosti, ale do budoucnosti. Zažili jsme tu s týmem něco úžasného a snad v téhle jízdě budeme pokračovat," uvedl portorický rodák Posada, jenž během 16 let v MLB nehrál za jiný tým než za Yankees.

Týden před koncem základní části má kromě Yankees jistotu play off z Americké ligy ještě Detroit a z Národní ligy Philadelphia. Do vyřazovacích bojů postupuje celkem osm mužstev.

Baseballová MLB:
Americká liga:
New York Yankees - Tampa Bay 4:2 a 4:2, Cleveland - Chicago White Sox 4:8, Toronto - Los Angeles Angels 2:7, Boston - Baltimore 4:6, Kansas City - Detroit 3:6, Minnesota - Seattle 4:5, Oakland - Texas 2:3.
Národní liga:
Cincinnati - Houston 2:0, Chicago Cubs - Milwaukee 7:1, Colorado - San Diego 0:4, Arizona - Pittsburgh 8:5, Philadelphia - Washington 5:7, Florida - Atlanta 4:0, St. Louis - New York Mets 6:5, Los Angeles Dodgers - San Francisco 5:8.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.