Hlavní obsah

Házenkářky vstoupily do MS snadnou výhrou

POREČ

Snadným vítězstvím o třicet gólů nad outsiderem skupiny B z Uruguaye začaly české házenkářky světový šampionát v chorvatské Poreči. "Děvčata nic nepodcenila a dokázala hrát koncentrovaně, i když si zápas postupně proměnily jen v náročnější trénink," hodnotil trenér Lubomír Krejčíř.

Foto: www.wwhc2003.hr

České házenkářky se pokusí na MS dojít co nejdál

Článek

"Výrazná výhra může pomoci k sebedůvěře, další utkání ale budou mnohem těžší," upozornil kouč.

Snaživý, leč výkonnostně slabý jihoamerický celek držel krok jen do 7. minuty, potom se českým ženám pětibrankovou šňůrou povedlo upravit skóre na 8:3, když těžily z důrazné obrany a rychlého protiútoku.

Skvěle chytala Černá, jež od stavu 9:5 na dlouhých jedenáct minut doslova uzamkla branku a její spoluhráčky osmi góly v řadě zvýraznily vedení.

Zranění Poláškové

Národní tým proti neškodným soupeřkám jasně ovládl dění na hřišti, byť už závěr prvního poločasu odehrály náhradnice a po změně stran šla do branky střídající Ajglová. Časté uruguayské ztráty míče proměňovaly v trháky, zakončované především Arnošovou či Fabíkovou, proti postavené obraně se dařilo Zámorské.

Z postu spojky se lehce prosazovala i Polášková, která si však 10 minut před koncem za rozhodnutého stavu 41:13 při smolném došlápnutí poranila vazy v pravém koleni a její pokračování v turnaji je hodně nejisté.

"To zranění je vlastně jediným minusem utkání," připustil Krejčíř, kterého těšilo, že Roubínková je bez teplot a na výslovné přání hráčky ji dokonce pustil do zápasu.

Druhý zápas ve skupině čeká české reprezentantky ve středu, kdy se od 16 hodin utkají s Koreou (vysílá TV Galaxie sport).

Česko - Uruguay 46:16
Poločas: 22:6. Nejvíce branek: Zámorská 9/2, Arnošová a Polášková po 6, Fabíková a Roubínková po 5, Čumplová 5/2 - Uriarteová 4, Castro-Yanězová 4/1, Musettiová 2. Rozhodčí Hamada, Ogasawara (Jap.), sedmimetrové hody 4/4 - 3/2, vyloučení 0:2, 550 diváků.
Další výsledky
Skupina A:
Srbsko a Č. Hora - Austrálie 41:18, Chorvatsko-Brazílie 32:25
skupina B:
Rusko-Korea 28:27, Rakousko-Angola 29:19
skupina C:
Japonsko-Tunisko 30:24, Norsko-Ukrajina 29:30
skupina D:
Maďarsko-Pobřeží slonoviny 43:25, Slovinsko-Čína 34:26

Reklama

Související témata: