Hlavní obsah

Liberečtí volejbalisté neměli proti ruským titánům šanci

LIBEREC

Jen něco přes hodinu trvalo úvodní vystoupení libereckých volejbalistů ve skupině Ligy mistrů. Ruský Lokomotiv Bělgorod nepřipustil žádné překvapení a v kvapíkovém tempu vyprovodil domácí hráče z palubovky po výsledku 3:0.

Článek

Obhájce vítězství v nejprestižnější kontinentální soutěži je napěchovaný ruskými reprezentanty a bylo to znát. "Nabádal jsem kluky, aby neměli respekt, ale soupeř nás zatlačil do hluboké defenzívy a v podstatě nám nedal žádnou šanci," litoval kouč Liberce Petr Brom.

Favorité se na úvodní utkání soutěže připravili zodpovědně a v úvodu domácím prakticky nedali šanci dostat se do zápasu. Dominovali ve všech herních činnostech, navíc hráli velmi uvolněně a dovolili si i spoustu parádiček.

Jednostranná paráda

Vynikající procento úspěšných útoků měl zejména vysoký a nesmírně pohyblivý smečař Kulešov, výborně zahráli i zkušení Těťjuchin s Chamuckichem. "Věděli jsme o soupeři, že za něj hrají dva reprezentanti, to bylo vše," vysvětlil koncentraci svých borců ruský asistent Boris Kolčins.

Když už domácí předvedli nápaditější akci, což se dařilo ve třetím setu, reagoval vzápětí ruský mistr bodovou sprškou. Parádní volejbal hrálo jen jedno mužstvo.

Svěřenci Petra Broma měli z ruského kolosu obrovský respekt. Marně reprezentační nahrávač Lukáš Ticháček vymýšlel různé varianty v útoku, bloky soupeře se zdály neprůstřelné. "Nakonec ale můžu ocenit, že kluci bojovali, i když prohrávali o hodně míčů, chtěli si alespoň dokázat, že na takového soupeře mohou něco vymyslet. Bohužel to nestačilo," uznal Brom.

Reklama

Související témata: