Hlavní obsah

Iverson se hádal s koučem, Philadelphia prohrála

NEW YORK

Basketbalistům Philadephie v nedělním prohraném zápase NBA proti Detroitu opět chyběl Allen Iverson. Osmadvacetiletý nejlepší střelec týmu se sice již zotavil ze zranění kolena, po sporu s trenérem Chrisem Fordem však zůstal jen na lavičce.

Foto: ČTK

Allan Iverson (vlevo) se pohádal s koučem. Nechtěl sedět na lavičce...

Článek

Největší hvězdě týmu se nelíbilo, že po ní kouč chtěl, aby utkání začala mezi náhradníky. "Nejsem šestý hráč. Už osm let jsem tady v základní pětce a je normální, že to tak po zranění zůstává," rozčiloval se Iverson.

"Až na poslední chvíli jsem se dozvěděl, že je schopen hrát. Musím si hledět především týmu," hájil se trenér Ford, jehož svěřenci Detroitu podlehli 69:85.

Králové konečně zdolali Spurs

Na palubovce Sacramenta neuspěli úřadující šampióni ze San Antonia. Domácí Králové přitom obhájce titulu doma porazili poprvé po dvou letech, když vyhráli 101:87. Spurs však chyběl nejužitečnější hráč minulé sezóny Tim Duncan, který po zranění kolena stále není zcela v pořádku.

Vedoucí celek Atlantické divize New Jersey zaváhal v Miami, které se zásluhou vítězství 104:95 posunulo v tabulce před Boston českého basketbalisty Jiřího Welsche. V klíčových okamžicích zápasu Miami pomohl především Lamar Odom.

Minnesota hledá příčiny porážek

Nedařilo se basketbalistům Minnesoty, kteří jsou v čele Středozápadní divize. Timberwolves na domácí palubovce podlehli Portlandu 83:92 a prohráli pátý z posledních osmi zápasů.

"Musíme začít hledat příčiny. Nezbývá nám nic jiného, než něco zlepšit. Budeme se muset podívat na video a začít od základů," hledal východiska z výsledkové krize nejlepší střelec Minnesoty Kevin Garnett, jenž v nedělním zápase zaznamenal dvacet bodů a čtrnáct doskočených míčů.

Výsledky
Sacramento - San Antonio 101:87, Cleveland - Indiana 107:104, Toronto - Atlanta 101:84, Detroit - Philadelphia 85:69, Minnesota - Portland 83:92, Milwaukee - New York 100:103, Miami - New Jersey 104:95, Denver - Utah 102:75, Los Angeles Clippers - Dallas 88:101.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.