Hlavní obsah

Indiana poprvé v play-off NBA prohrála

NEW YORK

Poprvé v letošním play-off zámořské NBA odešli basketbalisté Indiany z palubovky poraženi. Pro první prohru po šesti zápasech si Pacers přijeli do Miami, kde místní Heats vyhráli 94:87 a snížili stav série na 1:2. Čtvrtý zápas se hraje ve středu znovu v Miami, kde domácí celek neprohrál od 2. března.

Článek

"Naši hráči jsou v této hale nabití energií, chtějí hrát pro fanoušky. Kdybych tohle kouzlo mohl dát do lahve a vozit ho na zápasy venku, udělal bych to," vysvětloval domácí neporazitelnost Miami trenér Stan Van Gundy.

Indiana s floridským celkem prohrála poprvé v posledních dvanácti zápasech. "Dělali jsme dnes dost chyb a soupeř toho dokázal využít. Když se dostali domů, zjevně jim stouplo sebevědomí a byli výborní. Musíme z této haly udělat náš domov, hrát tady jako na vlastní palubovce," řekl Jonathan Bender, jenž Indianu podpořil čtyřmi body.

Minnesota vyhrála v prodloužení

Třetí semifinálový zápas Západní konference mezi Minnesotou a Sacramentem rozhodlo až prodloužení. Po čtyřech čtvrtinách byl stav nerozhodný 104:104, v pětiminutovém nastavení měli více sil i štěstí basketbalisté hostující Minnesoty. Ti vyhráli 114:113 a v sérii na čtyři vítězná utkání se dostali do vedení 2:1.

Sacramento přitom v závěru základní hrací doby předvedlo vynikající střelecký výkon, když v posledních minutách dokázalo smazat čtrnáctibodový náskok Minnesoty. Srb Peja Stojakovič však v závěru prodloužení minul trestný hod a odsoudil Sacramento k porážce. "Je po všem. Minul jsem a prohráli jsme," komentoval lakonicky své selhání rodák z Bělehradu, který jinak zaznamenal 29 bodů.

K vítězství Minnesoty přispěl především nejužitečnější hráč letošní NBA Kevin Garnett, který polovinu ze svých třiceti bodů nastřílel ve čtvrté čtvrtině a v prodloužení. "Jsem v pozici, kdy musím rozhodovat zápasy. Když se mi to povede, jsem hrdina, kdybych selhal, všichni by mě nenáviděli," popsal Garnett svou úlohu v týmu.

Východní konference - semifinále, 3. zápas:
Miami - Indiana 94:87 (stav série 1:2).
Nejvíce bodů: Wade 25 - O´Neal 29
Nejvíce doskoků: Grant 16 - O´Neal 9
Nejvíce přihrávek: Wade 6 - Tinsley 5
Západní konference - semifinále, 3. zápas:
Sacramento - Minnesota 113:114PP (stav série 1:2).
Nejvíce bodů: Stojakovič 29 - Garnett 30
Nejvíce doskoků: Christie 12 - Garnett 15
Nejvíce přihrávek: Bibby 10 - Sprewell 6

Reklama