Hlavní obsah

Náhradníci Minnesoty předčili hvězdy Lakers

MINNEAPOLIS

Basketbalisté Minnesoty Timberwolves se poučili z prvního utkání finálové série Západní konference NBA s Los Angeles Lakers, a tentokrát hvězdám z Kalifornie znechutili zápas důraznou obrannou hrou. Minnesota vyhrála druhý zápas 89:71, a srovnala stav na 1:1 na zápasy. Nyní se série přesune ke dvěma utkáním na palubovku Los Angeles.

Článek

Minnesota se musela vypořádat s absencí Sama Cassella, který odstoupil ze zápasu už po 46 vteřinách kvůli zraněným zádům. Nejlepšího nahrávače týmu ale úspěšně zastoupil Darrick Martin, který většinu základní části jen proseděl na lavičce náhradníků. Martin na Cassellově místě nasbíral 15 bodů, šest přihrávek, a ještě se na něm vyfaulovala jedna z hvězd Lakers Karl Malone.

Malone musel z palubovky necelé tři minuty před koncem, kdy Martina srazil ramenem. "Dnes jsem dostal ohromnou příležitost," řekl po utkání Martin. "Kevin Garnett diktoval tempo hry, Lattrell (Sprewell) hrál ještě více agresivně, a já jsem se snažil nedělat moc chyb," dodal skromně více než zdatný náhradník.

Minnesota proti ohromné útočné síle Lakers spoléhala na pečlivou obranu a snažila si neustále udržovat mírný náskok. Několikrát navíc soupeře srazila body v důležitých momentech zápasu. Tak jako, když těsně před koncem třetí čtvrtiny proměnil trojkový pokus Kevin Garnett.

Lakers tentokrát k vítězství nedovedly největší hvězdy Shaquille O´Neal a Kobe Bryant. O´Neal měl sice čtrnáct bodů a šestnáct dokoků, ale na začátku poslední části musel na lavičku po faulu na Garyho Trenta. Bryant ve třetí čtvrtině odstartoval sérii několika bodů Lakers, ale hru týmu kazila spousta faulů.

Lakers během zápasu vystřídali celkem jedenáct hráčů, včetně nováčků Briana Cooka a Luke Waltona. Přesto si Bryant nemyslel, že by předváděli nějak špinavou hru. "Nebyli jsme tak špatní, to spíše oni byli," poukázal na častá vyloučení i na druhé straně. "Minnesota hrála mnohem tvrději."

Západní konference - finále:
Minnesota - L. A. Lakers 89:71 (stav série 1:1).
Nejvíce bodů: Garnett 24, Sprewell 17, Sczerbiak 16 - Bryant 27, O´Neal 14, Payton 8
Nejvíce asistencí: Sprewell 8 - Bryant 6
Nejvíce doskoků: Garnett 11 - O´Neal 16

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.