Hlavní obsah

Volejbalisté přes Slovinsko postoupili na ME

NOVO MESTO

Čeští volejbalisté budou hrát na mistrovství Evropy, které se v září příštího roku uskuteční v Itálii a v Srbsku a Černé Hoře. V posledním kvalifikačním zápasu v neděli ve slovinském Novém Mestě zvítězili nad domácími reprezentanty 3:0 a postoupili z prvního místa ve čtvrté skupině.

Foto: ČTK

.

Článek

V květnu v Opavě vyhráli reprezentanti všechny tři zápasy bez ztráty setu, ale v pátek si zkomplikovali situaci prohrou 0:3 s Ukrajinou. Ta si dnes zajistila postup jako první, když v odpoledním duelu přehrála Estonsko 3:1.

Čeští reprezentanti pak už věděli, že k udržení postupové pozice potřebují Slovinsko jakýmkoli poměrem porazit. Soupeř jim vzdoroval jen v druhém setu, jinak měli svěřenci trenéra Pavla Řeřábka zápas zcela jednoznačně pod kontrolou.

"Dnes už jsme ani tak nervózní nebyli, to spíš bylo horší před tím včerejším zápasem. Museli jsme vyhrát a navíc se počítalo, kdo kolik setů potřebuje," řekl ČTK blokař Martin Lébl.

Přiznal, že Ukrajinci v pátek český tým svou výbornou hrou zaskočili. "Nám to naopak trochu trvalo, než jsme se do toho našeho výkonu dostali, ale dneska už to bylo jasné," dodal hráč italské Perugie.

Na minulém evropském šampionátu vloni v Německu nepostoupili čeští volejbalisté ze základní skupiny, předtím na ME dvakrát obsadili čtvrté místo.

ČR - Slovinsko 3:0 (14, 23, 18)
Sestava ČR: Zapletal, J. Novotný, Lébl, Rak, Pláteník, M. Novotný, libero Habada - Staněk.
Ukrajina - Estonsko 3:1 (16, 15, -20, 20).
Konečná tabulka 4. skupiny:
1.Česká rep.65115:411
2.Ukrajina65115:611
3.Estonsko6156:167
4.Slovinsko6155:157

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.