Hlavní obsah

Radost z titulu nikdy nezevšední, říká kouč Svoboda po triumfu volejbalistů Budějovic

Kralování volejbalistů Českých Budějovic na domácí extraligové scéně pokračuje. V Liberci se v pondělním večeru znovu radovali z mistrovského titulu. Podobné oslavy po finále se stávají pro Jihočechy už koloritem, protože jsou v posledních letech nepřemožitelní. Ale euforie je pořád stejná, což potvrdil i trenér Jan Svoboda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volejbalisté Českých Budějovic se radují z domácího titulu

Článek
Fotogalerie

Kolikátý je to osobně váš český titul?

Třetí. Jednou jsem ho získal s Odolena Vodou, jednou s Kladnem a teď s Budějovicemi. Ale od té doby uběhlo už sedm let, takže si ten pocit vychutnávám. To nikdy nezevšední.

Co rozhodlo o dominantním postavení Budějovic v extralize?

Byli jsme nejlepší. Přitom pro mě to byla hodně těžká sezóna, i když se to pod dojmem výsledků nezdá. Ale přišel jsem jako nový trenér a navíc družstvo se obměnilo. Zabudovali se dva noví nahrávači a já se zapojil až po podzimním mistrovství Evropy, kde jsem vedl českou reprezentaci. Kádr se tak sehrával až za pochodu.

Je současný Jihostroj nejlepším týmem, jaký jste trénoval na klubové úrovni?

Těžko se to srovnává. V Odolena Vodě jsme měli Štokra, Krále, Masného. A nechci hodnotit, jestli nynější hráči Budějovic jsou lepší nebo horší.

Ale mohli jste se opřít o Jakuba Novotného, Petra Zapletala. To jsou na české poměry hvězdy, ne?

Tvoří osu družstva, ale nemůžeme zapomenout na další výborné hráče. Měli jsme kvalitního cizince. Raději hovořím o týmové práci.

V play-off jste si počínali suverénním způsobem...

Vyhráli jsme postupně ve čtvrtfinále 3:0, v semifinále 4:0 a ve finále nad Libercem 4:0. Asi jsme byli dobře připravení.

Co pro Budějovice další titul znamená?

Jsme klubem, který má nejvyšší cíle. Takže chceme divákům předvádět kvalitní volejbal a těší mě, že si znovu zahrajeme Ligu mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.