Hlavní obsah

Kolocová se Slukovou zdolaly v Pekingu jedničky, jsou opět páté

Peking
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou skončily na turnaji Světového okruhu v Pekingu páté, čímž vyrovnaly svůj nejlepší výsledek. Zároveň zopakovaly umístění z předchozích čínských akcí v San-ja a Šanghaji.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Číňanky Süe Čchen a Čang Si prohrály s Češkami 1:2 na sety.

Článek

Pátou příčku si v pátek české hráčky zajistily poté, co ve druhém kole play off porazily nasazené jedničky turnaje kategorie grandslam Číňanky Süe Čchen, Čang Si 2:1 na sety. O premiérový postup do semifinále usiloval sedmý nasazený pár v duelu s Italkami Gretou Cicolariou a Martou Menegattiovou. S turnajovými desítkami však Kolocová a Sluková stejně jako v základní skupině prohrály ve třech setech.

"Jsme moc rády, že jsme dokázaly udržet velmi dobrou výkonnost během všech tří turnajů a samozřejmě, že se nám tady podařilo porazit světové jedničky na jejich domácím olympijském písku," řekla Kolocová. Za úspěšným startem do sezóny českého dua stojí zlepšení především základních činností. "Příjem a nahrávka jsou preciznější a větší variabilita na útoku je další věc, na které jsme hodně pracovaly a která se zlepšila," uvedla Sluková.

České volejbalistky si opět upevnily postavení mezi kvalifikovanými páry v olympijském žebříčku, který určí 16 z 24 účastníků her v Londýně v polovině června. Za vystoupení v Pekingu obdržely 480 bodů a prémii 13 200 dolarů (asi čtvrt miliónu korun).

Kubala a Beneš podlehli Brazilcům

Na děleném 17. místě skončili Přemysl Kubala a Petr Beneš, kteří na závěr skupiny vybojovali cenné vítězství nad čtvrtou nasazenou španělskou dvojicí Pablo Herrera a Adrián Gavira. Bývalého mistra Evropy a stříbrného olympijského medailistu Herreru a jeho partnera zdolali 2:1 na sety. V úvodu vyřazovací části však čeští volejbalisté prohráli se šestými nasazenými Brazilci Pedrem a Marciem Araujem 16:21 a 22:24.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu (grandslam) v Pekingu:
Muži:
Skupina M: Kubala, Beneš (13-ČR) - Herrera, Gavira (4-Šp.) 2:1 (20, -18, 10).
Play off - 1. kolo:
Pedro, Marcio Araujo (6-Braz.) - Kubala, Beneš 2:0 (16, 22).
Ženy:
Play off - 2. kolo:
Kolocová, Sluková (7-ČR) - Süe Čchen, Čang Si (1-Čína) 2:1 (-14, 17, 11),
3. kolo:
Cicolariová, Menegattiová (10-It.) - Kolocová, Sluková 2:1 (-19, 19, 8).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.