Hlavní obsah

Házenkáři budou mít MS v roce 2019 v Dánsku a Německu

Dauhá

Mistrovství světa házenkářů budou v roce 2019 poprvé v historii organizovat společně dvě země, šampionát byl přidělen Dánsku a Německu. Členové Rady mezinárodní federace (IHF) o tom rozhodli na kongresu v Dauhá. Finále by měla hostit Kodaň.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Na kongresu v Kataru byl zároveň potvrzen v čele federace na další čtyři roky Egypťan Hassan Mustafa, který je předsedou IHF od roku 2000. Za nového člena exekutivy byl přijat český odborník František Táborský.

O pořadatelství MS mužů v roce 2019 se ucházelo pět zájemců. Švédsko i Norsko ale stáhly přihlášky ještě před hlasováním, v němž pak neuspělo Polsko a další společný projekt Slováků s Maďary.

Nejbližší MS mužů bude v lednu 2015 hostit Katar, v roce 2017 pak Francie. Ženy se utkají o světové medaile letos v prosinci v Srbsku, kde budou startovat i české hráčky, pak v roce 2015 bude pořadatelem Dánsko a dva roky nato Německo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.