Hlavní obsah

Pálkař Rodriguez se kvůli dopingu obrátil na soud. Hrozí mu ztráta 25 miliónů dolarů

New York

Nejlépe placený hráč baseballové MLB Alex Rodriguez se obrátil na federální soud s žádostí o zamítnutí rozhodnutí sportovní arbitráže, podle něhož nesmí kvůli dopingu hrát 162 zápasů. Tak vysoký trest znamená, že Rodriguez zmešká celou sezónu a přijde o 25 miliónů dolarů, které mu na letošní rok zaručuje smlouva s Yankees.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Hvězdný pálkař New Yorku Yankees Alex Rodriguez.

Článek

Podle právníků slavného pálkaře New Yorku Yankees byl arbitr Frederic Horowitz očividně zaujatý ve prospěch MLB. Rodriguez proto ligu v čele s komisionářem Budem Seligem žaluje a tvrdí, že hráčská unie selhala, když mu nezajistila během vyšetřování jeho případu odpovídajícího zástupce.

Nejdelší trest v historii MLB

Rodriguez dostal nejdelší trest za doping v historii MLB loni v srpnu za spojení s floridskou laboratoří Biogenesis of America. Trojnásobný nejlepší hráč ligy podle vedení MLB užíval zakázané podpůrné látky včetně testosteronu a lidského růstového hormonu mnoho let a navíc se snažil mařit vyšetřování.

Osmatřicetiletý pálkař, jemuž patří v historických tabulkách páté místo v počtu homerunů, dostal původně trest dokonce na 211 zápasů. Ten mu byl po odvolání snížen. V New Yorku má Rodriguez kontrakt až do roku 2017, a pokud se příští rok vrátí a naplní ho, přijde si na 61 miliónů dolarů.

Reklama