Hlavní obsah

Dalším postupujícím v NBA je San Antonio

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia porazili v pátém zápase play-off NBA Denver 99:89 a po vítězství 4:1 na zápasy si zajistili postup do semifinále Západní konference. V druhém středečním duelu vyhrál Washington díky trefě Gilberta Arenase se zvukem závěrečného klaksonu 112:110 v Chicagu a vede v sérii 3:2.

Článek

Washingtonu se tak po úvodních dvou prohrách v Chicagu podařilo dokonat obrat a již v pátek může slavit po 23 let postup do druhého kola play-off. Hráči Wizards si na domácí palubovce věří, Bulls tam nevyhráli deset zápasů za sebou.

Ale nebýt Arenasovy zázračné trefy, měli hráči Washingtonu ve středu namále. Promarnili totiž dvaadvacetibodový náskok a po trojce chicagského Jannera Parga svítil na kostce pět sekund před koncem stav 110:110.

Po oddechovém času se míče zmocnil Arenas a i přes bránícího Kirka Hinriche vstřelil jeden z nejdůležitějších košů v kariéře. "Věděl jsem, že to zvládnu. Takové střely dávám každý den," řekl po zápase sebevědomý Arenas. "Když jsem vyrůstal, tak jsem snil o tom, jak s klaksonem rozhodnu zápas. No a teď jsem tu šanci měl, tak jsem ji nechtěl promrhat," dodal.

Svého soupeře v konferenčním semifinále znají v Seattlu, do druhého kola se doslova protrápili favorité ze San Antonia. Spurs podle zámořských pozorovatelů vypadali unaveně, ale i tak se jim podařilo vyřadit soupeře z Denveru. "Jsem rád, že už to máme za sebou," oddechl si kouč Gregg Popovich, jenž prý vypadal stejně vyčerpaně jako jeho svěřenci.

NBA - 1. kolo play off
Východní konference
Chicago - Washington 110:112 (stav série 2:3)
Nejvíc bodů: Gordon 27 - Hughes 33.
Nejvíc doskoků: Chandler 10 - Jamison 10.
Nejvíc asistencí: Hinrich 7 - Arenas 8.
Západní konference
San Antonio - Denver 99:89 (konečný stav série 4:1)
Nejvíc bodů: Parker 21 - Anthony 25.
Nejvíc doskoků: Mohammed 13 - Camby 10.
Nejvíc asistencí: Parker 7 - Miller 6.

Reklama

Související témata: