Hlavní obsah

Volejbalisté zakončili Evropskou ligu prohrou 2:3 v Turecku

ANKARA

Čeští volejbalisté zakončili své vystoupení v Evropské lize prohrou 2:3 v Turecku. Výběr nového reprezentačního trenéra Laurenta Tillieho měl především v třetím setu blízko k vítězství, ale nevyužil sedm mečbolů a po více než dvouhodinovém boji si připsal sedmou porážku za sebou. V tabulce skupiny B skončili Češi poslední.

Článek

Bez ohledu na dnešní výsledek už bylo jisté, že obhájci titulu z minulého roku nepostoupí do finálového turnaje, který se uskuteční 23. a 24. července v Kazani. Tam se probojovaly Turecko a Španělsko. Ve skupině A doprovodil pořádající Rusko do semifinále celek Finska, s kterým se Češi na konci července utkají v kvalifikaci MS.

Český výběr mohl v ankarské odvetě zvítězit, ale za stavu 2:0 prohrál dramatickou koncovku třetího dějství málokdy vídaným poměrem 35:37. Ze sedmi mečbolů byl nejnadějnější útok Jakuba Novotného, toho ale zastavily turecké bloky. "Do té doby byla naše hra podstatně lepší a kompaktnější než v sobotu, slušně jsme podávali," řekl reprezentační manažer Ivo Dubš.

Ve čtvrté sadě pak znovu uspěl domácí výběr a vítězstvím v tie-breaku pak už Turci jen potvrdili své prvenství ve skupině. "Za stavu 13:10 to zakončili dvěma esy z poměrně lehkého servisu," dodal Dubš.

V pondělí večer se volejbalisté sejdou na soustředění v Jablonci, kde se začnou připravovat na kvalifikační turnaj ve Francii. Trenéři by podle Dubše měli mít zatím k dispozici 14 nebo 15 hráčů, nominovaná dvanáctka bude oznámena později.

Skupina B:
Turecko - ČR 3:2 (-21, -23, 35, 23, 10)
Rozhodčí: Kovačevič (SČH), Brlas (Chorv.). Čas: 130 min.
Španělsko - Slovensko 3:1 (26, 21, -21, 14).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.