Hlavní obsah

Karvinští házenkáři se v osmifinále PVP utkají s Valladolidem

VÍDEŇ

Se španělským Valladolidem se v osmifinále Poháru vítězů pohárů popasují házenkáři Baníku Karviná. Rozhodl o tom úterní los v sídle Evropské házenkářské federace ve Vídni, do jehož osudí byl český šampion nasazen z třetího místa skupiny H Ligy mistrů. V prvním utkání o víkendu 3. a 4. prosince bude mít Valladolid výhodu domácího prostředí, odveta je naplánována na další neděli do Karviné.

Foto: ARCHIV

Házená - ilustrační foto

Článek

"Jediné, co jsme si nepřáli, byli Španělé," řekl manažer Baníku Miroslav Pelech s citelným zklamáním v hlase. Opakuje se tedy rok stará historie, kdy Karviná po přesunu z Ligy mistrů do PVP v osmifinále vypadla se silným Leonem. "Nemáme z toho radost. Není to tím, že bychom měli respekt, ale herní kvalita tam je pořád vysoká. Úroveň španělské ligy je někde jinde a tamní kluby až na výjimky ovládají evropské poháry," uvedl Pelech.

Valladolid měl výkonnostní vrchol zřejmě v uplynulé sezoně, kterou završil ziskem Královského poháru. Na cestě za trofejí dokonce přemohl Ciudad Real i Barcelonu, ale letos klub klopýtá v průměru španělské ligy a vykazuje silně nevyrovnané výkony. Zatímco vloni byl hlavně doma postrachem všech favoritů, letos Valladolid na domácí půdě prohrál už tři ze čtyř zápasů a body si odtud odvezla i průměrná Almeria.

"Bude to ale spíše tím, že španělská liga je velice vyrovnaná," namítl Pelech. "Doufám, že seženeme dostatek informací přes naše bývalé hráče a lidi, kteří ve Španělsku působí. Máme už domluvené video i od polského Lubinu, který s Valladolidem hrál ve druhém kole. V tom by neměl být problém. Věřím, že trenér Kekrt mužstvo opět takticky výborně připraví," podotkl Pelech.

Minimum cizinců

Kádr Valladolidu je na rozdíl od nejužší španělské špičky sestaven vesměs z domácích hráčů. Status cizinců mají jen levoruké křídlo Alen Muratovič ze Srbska a Černé Hory, Argentinec Eric Gull a portugalský pivot Rui Silva.

Už i s Valladolidem se Baník ve své košaté pohárové historii jednou poměřil. Před šesti a půl lety ho Španělé vyřadili z Poháru EHF, když však oba zápasy sehráli na domácí půdě. V prvním zvítězili 34:24, ve druhém hosté favorita překvapili vítězstvím 37:34. "Nepřemýšlíme o tom, že bychom hráli oba zápasy venku," odmítl Pelech.

Losování se týkalo i dalších českých hráčů. Německý Nordhorn s Janem Filipem a Pavlem Mičkalem bude hrát proti švédskému Sävehofu, vzájemný duel čeká reprezentanty Martina Kováře a Karla Nocara v barvách švýcarského Schaffhausenu a francouzského Chambery.

Los osmifinále:
CBM Valladolid - Baník Karviná, IK Sävehof (Švéd.) - HSG Nordhorn (Něm.), Čechov (Rus.) - Hammarby IF (Švéd.), Wisla Plock (Pol.) - Skjern Handball (Dán.), Kadetten Schaffhausen (Něm.) - Chambery Savoie, Merano - BM Granollers (Šp.), Záporoží - Constanta (Rum.), "Sloga" Doboj (Bosna) - Tatran Prešov.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.