Hlavní obsah

Reprezentant Balvín bude nadále hrát za basketbalisty Sevilly

Praha

Basketbalový reprezentant Ondřej Balvín bude nadále hrát ve Španělsku za Sevillu. Původně sice po čtyřech letech zvažoval odchod, nakonec se však dohodl na prodloužení smlouvy.

Článek

"Ve hře bylo zejména vyhledání takové sportovní situace, která by Ondrovi dovolila maximálně rozvíjet jeho potenciál. Byl ve hře i přestup do jiného klubu. Nakonec jsme společně vyhodnotili sportovní situaci v Seville jako nejlepší," řekl hráčův agent Phillip Parun z agentury PPGroup. "Rozhodl zájem ze strany klubu i trenéra, kvalita španělské soutěže i znalost prostředí," dodal Parun.

Dvaadvacetiletý Balvín působí v Seville od roku 2010 a ve španělské lize má průměry 4,4 bodu a 4,2 doskoku. V minulé sezóně měl výraznou konkurenci v Guillermovi Hernangómezovi, kterého Sevilla vychovávala pro NBA. V nově složeném týmu by měl dostat český pivot výraznější prostor.

"Pro mě bylo důležité to, že vím, že už někde mám smlouvu a že mohu pokračovat ve Španělsku. Na druhou stranu už jsem tam dost dlouho, tak mě lákalo vyzkoušet si jinou ligu. To se nepovedlo. Pořád ale budu hrát nejkvalitnější ligu v Evropě, takže spokojenost tam je," řekl 216 centimetrů vysoký pivot. Nyní se už může plně soustředit na reprezentaci, s níž se chystá na mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.