Hlavní obsah

Házenkáři zdolali na závěr turnaje v Maďarsku jasně Polsko

BÉKÉSCABA

Jasnou výhrou 30:22 nad Polskem zakončili čeští házenkáři své účinkování na Vánočním poháru v maďarské Békéscabě. Po předchozích prohrách s Maďarskem a Slovenskem přesto obsadili poslední místo. Turnaj byl pro české mužstvo přípravou na lednovou předkvalifikaci o postup na mistrovství světa 2007.

Článek

"Určitě jsme dnes podali nejlepší výkon. Výborně zachytal Slabý a hlavně jsme velmi dobře bránili. Oproti souboji se Slovenskem jsme měli dobrý přechod do rychlého protiútoku a dokázali jsme zakončovat na nepostavenou obranu," řekl ČTK trenér Pavel Pauza.

Český celek měl celých šedesát minut zápas pod kontrolou a neustále zvyšoval skóre. Na turnaji měl Pauza tým, v němž chyběla většina hráčů základního kádru a příležitost dostali hlavně mladíci z domácí nejvyšší soutěže.

"Příznivé je zjištění, že i s tímto výběrem se můžeme s takovými týmy srovnávat. Jsou přibližně na stejné úrovni a je to o štěstí a sebevědomí. Když kluci dostanou několikrát šanci hrát na mezinárodní úrovni, tak to bude pro ně i českou reprezentaci obrovským přínosem," uvedl Pauza.

Česko - Polsko 30:22 (14:10)
Sestava a branky ČR: Slabý, P. Štochl - Heinz 3, Horák 8, Král, Vraný 2, Vítek 5, Stehlík 5, Motl, Plšek, Hrstka, Piskač 2, Šulc, Zdráhala 3, Prachař 2,
Nejvíce branek Polska: Ubanowicz 4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.