Hlavní obsah

Hráčky USK daly i potřetí Varům přes sto bodů a jsou v semifinále

Basketbalistky USK Praha i potřetí v sérii s Karlovými Vary překonaly hranici 100 bodů a po další výhře markantním rozdílem jsou v semifinále. Devítinásobné české mistryně dnes potěšily domácí fanoušky skvělou obranou a vítězstvím 114:35.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Burgrová z USK se snaží rozehrát míč přes Charlesovou z USA. Ilustrační foto.

Článek

I předchozí zápasy série s Karlovými Vary, které mají nejmladší tým v lize, ovládly vysokoškolačky s velkým přehledem a mohou pokračovat v přípravě nejen na obhajobu domácího titulu, ale i trofeje v Evropské lize. Final Four v Istanbulu rozehrají 15. dubna.

Na dnešní výhře se sedm z devíti hráček USK podílelo dvouciferným bodovým ziskem, Ilona Burgrová k 18 bodům přidala 11 doskoků.

Druhým jistým semifinalistou už jsou basketbalistky Nymburku, kterým proti VŠ Praha rovněž stačily tři zápasy a postup slavily v sobotu. Zbývající dvě série mohou skončit ve středu, pokud Hradec Králové potřetí zdolá Slavii Praha a Trutnov vyhraje v Brně nad Valosunem.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy žen - 3. zápas:
USK Praha - Karlovy Vary 114:35 (29:2, 54:15, 94:22)
Nejvíce bodů: Burgrová a Steinbergaová po 18, Petrovičová 17, Kateřina Elhotová 15, Vaughnová 14 - Kušlitová 9, Šmídková 5, Sehnalová, Moučková a Rokošová po 4. Konečný stav série: 3:0.

Reklama

Související témata: