Hlavní obsah

Dallas - LA Lakers 122:73Lakers schytali v NBA rekordní debakl od Dallasu

New York

Basketbalisté Los Angeles Lakers utrpěli nejvyšší porážku v historii klubu. Šestnáctinásobní šampioni NBA podlehli Dallasu o 49 bodů 73:122. Nejlepší tým sezony Golden State zvítězil na palubovce Orlanda 118:98 a vyhrál posedmé za sebou.

Foto: Ron Jenkins, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Lakers Luol Deng v duelu s Dallasem.

Článek

Lakers podlehli v souboji dvou týmů, kterým se v tomto ročníku nedaří, Dallasu už potřinácté v řadě. Pro losangeleský celek, který uzavírá tabulku Západní konference, to byla šestá porážka z posledních sedmi zápasů.

"Nic jsme neukázali. Je to trapas pro tenhle tým i celý klub. Nebyla tam žádná snaha, což nechápu," řekl trenér Luke Walton. Dosud nejhorší prohra Lakers byla o 48 bodů.

Basketbalisté Golden State vylepšili výhrou v Orlandu svoji bilanci na 38 vítězství a šest porážek především zásluhou dua Stephen Curry - Klay Thompson. Poražení finalisté loňské sezony rozhodli zápas ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli 42:24.

"Třetí čtvrtina byla výborná. Přitvrdili jsme v obraně a rozjeli svoji hru na rychlé brejky, které jsme zakončovali trojkami," řekl trenér Golden State Steve Kerr.

Warriors už pojedenácté v ročníku v jedné čtvrtině nastříleli přes 40 bodů, což jiný tým zatím nedokázal. Curry k tomu pomohl 14 body a v poslední čtvrtině už do hry nezasáhl. I tak byl s 27 body nejlepším střelcem utkání. Stejně jako Thompson (21 bodů) dal sedm trojek. Kevin Durant zaznamenal 17. double double v sezoně za 15 bodů a 10 doskoků.

Phoenix vyhrál v Torontu 115:103, a to hlavně díky rozehrávači Ericu Bledsoeovi, který si vylepšil osobní střelecké maximum na 40 bodů. K tomu přidal 13 asistencí a šest doskoků. Raptors, kteří jsou druzí ve Východní konferenci, prohráli potřetí v řadě.

Minnesota porazila Denver 111:108. Karl-Anthony Towns se pod vítězství podepsal 32 body, 12 doskoky a sedmi asistencemi. Blízko premiérovému triple double v kariéře byl rozehrávač Kris Dunn (10 bodů, osm doskoků a devět asistencí).

Výsledky NBA:
Dallas - LA Lakers 122:73
Minnesota - Denver 111:108
Orlando - Golden State 98:118
Toronto - Phoenix 103:115

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.