Hlavní obsah

Benešová mluvila po pařížském debaklu o konci kariéry

PAŘÍŽ

Se slzami v očích opouštěla dvorec číslo osm v pařížském areálu Rolanda Garrose česká tenistka Iveta Benešová. Dvacetiletá hráčka prohrála s papírově slabší Australankou Evie Dominikovicovou v prvním kole French Open 0:6, 1:6 a po zápase vážně tvrdila, že je odhodlaná ukončit kariéru.

Foto: Novinky s použitím internetu

Ivetu Benešovou prohra v prvním kola pořádně rozhodila.

Článek

"Poslední dobou mě to nějak nebaví a odráží se to na výkonech," přiznala se Benešová, která je na žebříčku WTA v současnosti na 70. místě. Se svěšenou hlavou před novináři mluvila o celkové únavě z profesionálního tenisu. "Asi na to nemám povahu, všichni to hrát nemůžou," utrousila zkroušeně a označila prostředí ženského profitenisu za dosti egoistické.

Benešová tvrdí, že o ukončení kariéry uvažuje již delší dobu. Trenérovi Jiřímu Hřebcovi se prý snažila své záměry naznačit. "Nevím, co mi na to teď řekne," řekla před novináři tenistka. Přiznala se přitom, že o možnosti skončit s tenisem se zatím vážně nebavila s nikým ze svých blízkých.

Raději do školy?

Odmítla však, že by její rozhodnutí plynulo jen z velkého zklamání z rychlé prohry s Dominikovicovou, která je na žebříčku WTA o 40 míst za ní. "Určitě to není jenom tímto zápasem, teď mě to jenom utvrdilo," řekla Benešová. "Někdo to zvládá lépe, někdo hůř," poznamenala a dodala, že v brzké době se žádný turnaj hrát rozhodně nechystá. Na kurtech se podle svých slov zřejmě objeví až ve Wimbledonu, kde se dostala do hlavní soutěže.

Benešová tvrdí, že vážně přemýšlí o tom, že by namísto profesionálního tenisu dokončila střední školu. "Asi mi nic jiného nezbývá," prohodila tenistka, která kvůli vrcholovému sportu přerušila obchodní akademii v Mostu.

Reklama