Hlavní obsah

Volejbalistky porazily Rakousko, jedna výhra jim chybí k postupu

OPAVA

České volejbalistky porazily v kvalifikaci mistrovství Evropy Rakousko 3:0 a od postupu na závěrečný turnaj je dělí už jen jediné vítězství. Výběru trenérky Táni Krempaské pomohl v tabulce skupiny i výsledek prvního utkání v Opavě, v němž favorizovaná Ukrajina nečekaně prohrála s Maďarskem 1:3.

Článek

Český tým naopak zvládl i čtvrtý kvalifikační zápas bez ztráty setu, a pokud v sobotu zdolá jakýmkoli poměrem Maďarky, s předstihem si zajistí první pozici a přímý postup na ME 2007 v Belgii a Lucembursku. Druhý tým konečné tabulky bude muset absolvovat zářijovou baráž.

Rakušanky stejně jako před týdnem na turnaji v Szombathely nepředstavovaly pro český celek vážnější hrozbu a zdaleka ho nedonutily k maximálnímu výkonu. Outsiderky čtyřčlenné skupiny hrály s viditelným respektem, zatímco domácí tým dobře bránil, vycházelo mu podání a smečařky se často prosazovaly i útokem ze zadní zóny.

Zejména po příchodu Matuszkové v druhé sadě získal zápas téměř exhibiční nádech, diváci tleskali pohledným kombinacím i jejich razantnímu zakončení. Do hry se postupně dostaly také zbývající hráčky z nominované české dvanáctky a ani druhé vzájemné utkání nakonec netrvalo déle než hodinu.

Trenérka Krempaská po zápasu uvedla, že hrát proti slabšímu soupeři nebývá jednoduché. "Hráčky byly zpočátku přece jen trochu nervózní, čemuž se ale před domácím obecenstvem nedá divit. S výsledkem jsem spokojená, stejně jako s tím, že jsme předváděly kombinační hru," řekla v rozhovoru pro Českou televizi.

Tereza Matuszková prohlásila, že v sobotu proti Maďarsku očekává mnohem vyrovnanější duel. "Porazily Ukrajinu, mají šanci hrát baráž a budou hodně nabuzené. Je to houževnatý soupeř, v obraně budou určitě chytat každý míč," dodala česká smečařka.

ČR - Rakousko 3:0 (15, 12, 14)
Rozhodčí: Vaško (SR), Kovalskij (Rus.). Čas: 56 min. Diváci: 550.
Sestava ČR: Sieglová, Franková, Božková, Jamborová, Horká, Spalová, libero Tomanová - Matuszková, Plchotová, Šimánková, Šenková, Kučerová.
Maďarsko - Ukrajina 3:1 (-10, 21, 16, 21)
Rozhodčí: Seifried (Slovin.), Medici (San Marino). Čas: 88 min. Diváci: 100.
Tabulka:
1. ČR44012:08
2. Ukrajina4227:66
3. Maďarsko4226:76
4. Rakousko4040:124

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.