Hlavní obsah

Basketbalistky USK čeká v Eurolize Kursk či dva francouzské celky

Mnichov/Praha

Basketbalistky USK Praha budou v nové sezóně Evropské ligy hrát ve skupině A s obhájcem titulu Kurskem, Bourges, Galatasaray, Villeneuve-d'Ascq, Castors Braine a Šoproní. Posledním soupeřem bude kvalifikant, který vzejde ze souboje mezi slovenským celkem Piešťanské Čajky a Polkowicemi. Rozhodl o tom dnešní los v Mnichově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka USK Praha Kateřina Elhotová

Článek

Pražanky tak budou mít takřka úplně jinou skupinu než v minulém ročníku. Znovu se utkají jen s nejvýše nasazeným Kurskem, se kterým v předchozí sezóně prohrály všechny tři zápasy včetně semifinále.

Dále jsou ve skupině francouzské celky Bourges a Villeneuve-d'Ascq z předměstí Lille, které v minulém ročníku skončily na čtvrtém a šestém místě skupiny B. Za Villeneuve v minulé sezóně hrála česká pivotka Kamila Štěpánová a také ukrajinská hvězda Alina Jagupovová.

Po roční pauze se do soutěže vrací belgický celek Castor Braine, který v minulém ročníku Evropského poháru nepostoupil ani ze skupiny. Pro návrat se rozhodlo i Galatasaray, které v Eurocupu došlo až do semifinále. Šoproň se pokusí vylepšit loňské sedmé místo ze základní skupiny Euroligy.

"Je dobře, že jsem se nedostaly do rusko-turecké skupiny, ale i tak to nebude nic lehkého. Uvidíme, jak se povede poskládat kádry. Každopádně absolutní favorit skupiny i celé Euroligy je Kursk," uvedla trenérka USK Natália Hejková. "Ostatní celky jsou porazitelné, ale ne pravidelně. Uvidíme, jak dokážeme konkurovat s novým týmem, který se rýsuje," dodala.

"Jsou tam kluby, se kterými jsme dlouho nehrály. Je to trochu jiné. Trochu mě dává do pozoru, že se ty týmy docela hodně posilují. Jsou tam kluby, které se vrací do Euroligy a které nakupují hráčky. Posilují se i Polkowice, tak jsem zvědavá, jak si povedou v kvalifikaci s Čajkami. Samozřejmě bych raději Čajky a podívala se domů," řekla slovenská trenérka.

Své soupeře znají i další dva české kluby v Evropském poháru. Nymburk ve skupině H vyzve poraženého z euroligové kvalifikace mezi Montpellierem a maďarským Szekszárdem, stejně jako v minulé sezóně silný italský celek Ragusa a portugalský tým Santo André.

Brněnské KP se v rámci skupiny I utká o dvě postupová místa s Benátkami německým Wasserburgem a švýcarským Fribourgem.

Los Evropské ligy basketbalistek 2017/18
Skupina A
Dynamo Kursk
ZVVZ USK Praha
Bourges
Galatasaray Istanbul
Villeneuve-d'Ascq
Castor Braine
Šoproň
Piešťanské Čajky/Polkowice.
Skupina B
Jekatěrinburg
Fenerbahce Istanbul
Orenburg
Schio
Salamanca
Wisla Krakov
Yakin Dogu
Montpellier/Szekszárd
Los Evropského poháru basketbalistek 2017/18 (pouze skupiny s českou účastí)
Skupina H
Montpellier (Fr.)/Szekszárd (Maď.)
Nymburk
Ragusa (It.)
Santo André (Portug.)
Skupina I
Benátky (It.)
Wasserburg (Něm.)
Fribourg (Švýc.)
KP Brno

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.