Hlavní obsah

Karvinští házenkáři nezvládli vstup do Ligy mistrů

KARVINÁ

Karvinským házenkářům se premiéra v letošní Lize mistrů nepodařila. Baník podlehl v úvodním utkání skupiny E na domácí palubovce rumunské Konstanci 31:34, když po slibném nástupu nezvládl druhý poločas. Druhé utkání sehrají svěřenci trenéra Jiřího Kekrta už ve čtvrtek od 19:00 v německém Kielu. I když má Baník před sebou ještě pět zápasů, porážkou odsunul případný postup ze skupiny už jen do teoretické roviny.

Článek

Čtyřicet minut to přitom vypadalo na bezproblémové vítězství Kekrtova celku. Ten už záhy po začátku šel do šestigólového trháku: na Rumuny zkraje duelu platila zatažená obrana, střely z postupného útoku vesměs pokryl Baďura a domácí z brejků trestali i technické chyby. Soupeř pak začal zdvojovat tvůrce hry Zdráhalu, měnil obranné systémy, ale Karvinou začala ničit každoroční nemoc z Ligy mistrů - úzký kádr.

Pár individualit celé mužstvo neutáhlo. Když šli na hřiště hráči druhého sledu, náskok se tenčil a dvacet minut před koncem se zrodila domácí zkáza. Karviná deset minut neskórovala, gólman Stanescu uzavřel prostor mezi tyčemi a ze stavu 23:18 bylo najednou nepříznivých 23:27. Semifinalista posledního ročníku Poháru PVP si pak protivníka už nepustil k tělu. Domácí se ještě dotáhli na dvougólový rozdíl, ale kompaktnější soupeř si výhru nedal vzít.

Kouč Kekrt litoval herního výpadku ze druhého poločasu. "Dvě třetiny utkání jsme odehráli solidně, třetinu však podprůměrně. Znovu se potvrdilo, že to, co stačí na ligová utkání, nestačí v Lize mistrů," řekl novinářům. Tým se podle něj zlomil přibližně čtvrthodinu před koncem. "Vedli jsme 23:18, ale dostali v jednom sledu devět gólů, což ovlivnilo psychiku. Nenašli jsme znovu sílu postavit se na nohy a zápas zvrátit. Snad dnešní bodovou ztrátu vynahradíme někde na palubovce soupeřů," dodal karvinský trenér.

Konstanca se prý poučila ze vzájemného přípravného zápasu na srpnovém turnaji v Německu, kde Baník jasně triumfoval o devět branek. "Udělali jsme si obrázek o silných stránkách soupeře. Karviná hrála dobře čtyřicet minut, ale v závěru jsme se zlepšili a soupeře přehráli. Poslední minuty jsme odehráli tak, jak jsme zvyklí," řekl trenér vítězů Lucian Rasnita.

Baník OKD Karviná - HCM Konstanca 31:34 (16:14)
Nejvíce branek: Zdráhala 9, Sobol 9/5, K. Heinz 5, Korňan 3 - Dragičevič 8, Milinovič 6, Toma 5/2, Smigič 4. Rozhodčí: Načevski a Nikolovski (oba Mak.). Sedmimetrové hody: 5/5 - 4/3. Vyloučení: 5:6. Diváci: 1200.

Reklama

Související témata: