Hlavní obsah

Čeští florbalisté porazili Švýcary překvapivě hladce 6:1

PITEA

Čeští florbalisté porazili v druhém vystoupení na Euro Floorball Tour ve švédské Pitee Švýcarsko vysoko 6:1. Hrdinou prvního vzájemného zápasu od duelu o bronz na prosincovém MS v Praze, který Češi prohráli smolně 4:5 v prodloužení, byl útočník Vojtěch Skalík. Po jediné trefě týmu proti Švédům v sobotu zaznamenal hattrick, navíc si připsal jednu přihrávku.

Foto: Sport.cz

Českého útočníka Vojtěcha Skalíka (vpravo) stíhá ruský florbalista Dmitrij Uglanov - ilustrační foto

Článek

Nový kouč Tomáš Trnavský se tak dočkal premiérového vítězství na reprezentační lavičce. Vystoupení na turnaji zakončí český tým soubojem proti favorizovanému Finsku v neděli od 11:00.

Místo nejlepšího muže úvodního duelu se Švédy brankáře Kafky nastoupil mezi tyčemi Barák. Do utkání vstoupili mnohem lépe Češi a svou střeleckou převahu (10:6) v úvodní třetině dokázali vyjádřit také brankově díky gólům Tomašíka a Cepka.

Když v 32. minutě načal své střelecké představení Skalík, který využil přesilovku po vyloučení Mühlethalera, bylo to již 3:0. Sám Skalík navíc již po 78 vteřinách přidal čtvrtý gól, na který však Švýcaři odpověděli přesilovkovou trefou Antenera.

Obrat v utkání však čeští florbalisté nepřipustili a naopak sami přidali v třetí třetině ještě dvě branky: trefil se kapitán Fridrich a hattrick završil Skalík. Švýcarům tak nebylo nic platné, že na střely byli celkově aktivnější v poměru 34:26.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Pitee:
Česká republika - Švýcarsko 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Tomašík (Kotlas), 15. Cepek (Skalík), 32. Skalík (Chrápek), 34. Skalík (Cepek), 46. Fridrich (Fojta), 51. Skalík (Cepek) - 39. Antener (Hofbauer). Rozhodčí: Rasbrink, Grahn-Gustavsson (oba Švéd.). Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. Diváci: 972.

Reklama

Související témata: