Hlavní obsah

ČR - Švýcarsko 5:0Čeští florbalisté zdolali na EFT Švýcarsko 5:0 a končí třetí

Hämeenlinna

Čeští florbaloví reprezentanti na závěr Euro Floorball Tour ve finské Hämeenlinně zvítězili nad Švýcarskem vysoko 5:0 a končí třetí. Pro tým trenérů Radima Cepka a Zdeňka Skružného bylo vítězství nad Švýcary generálkou na prosincové mistrovství světa v Göteborgu.

Článek

Český celek, jehož konečná nominace na šampionát se musí uzavřít do 20. listopadu, si spravil chuť po porážkách s Finskem (6:9) a se Švédskem (2:7). Ve čtvrté minutě otevřel skóre obránce Suchánek a za osm minut zvýšil Ondrušek.

Náskok pojistili Češi na konci druhé třetiny, kdy se prosadil nejdříve Curney a potom překonal Hitze z trestného střílení Zozulák. V závěrečném dějství Švýcaři neproměnili ani přesilovku a skóre uzavřel ve 48. minutě Tomašík. O čisté konto se v české brance podělili Rytych a Barák.

„Dneska jsme odehráli výborný zápas. Skvěle jsme bránili, dařilo se nám i proměňovat šance. První dvě třetiny jsme Švýcary skoro k ničemu nepustili. Bohužel jsme ve třetí třetině trochu polevili, ale nakonec jsme si to v klidu pohlídali," řekl útočník Jiří Curney.

Reklama

Související témata: