Hlavní obsah

Naznačení, přehození. Šikula Curney sáhl do svého arzenálu nájezdů a vrátil Čechy do hry

Göteborg

Když rozhodčí odpískali trestné střílení po faulu na Milana Tomašíka, trenéři se hned podívali na Jiřího Curneyho. Boleslavský šikula v důležitém momentu český tým podržel, vstřelil kontaktní gól a položil základ ke konečné remíze se Švýcarskem 2:2.

Curneyho trestného střílení v duelu proti Švýcarsku.Video: International Floorball Federation

 
Článek

„Trenéři se mě zeptali, jestli si věřím, tak jsem řekl, že jo,“ popisoval Curney krátkou, ale výstižnou komunikaci s koučem Radimem Cepkem.

Pak už stál tváří v tvář Pascalu Meierovi. Švýcarský gólman byl hvězdou zápasu, když vydatně odolával české palbě, jenže Curneymu fintu zbaštil. „Trochu jsem to měl rozmyšlené předem, mám naučené věci z tréninku a tohle byla jedna z nich,“ přiznával.

Variant má spoustu

Gólmana si rozhýbal, jak potřeboval a pak ho přehodil. „Říkal jsem si, že brankář bude čekat střelu po zemi, tak jsem byl rozhodnutý pro tuhle variantu. Prostě naučená věc, byl jsem rád, že to tam spadlo,“ neskrýval.

Pro gólmany není snadné Curneyho přečíst, variant zakončení má totiž v hlavě několik. „Tohle je jedna z verzí, kterou používám, ale neřekl bych, že nějak často. Hodně se orientuju podle gólmana,“ dodával.

Jak dopadne úterní zápas mezi florbalisty Česka a Estonska?
Vyhrají Češi
93,7 %
Utkání skončí nerozhodně
2 %
Zvítězí Estonci
4,3 %
Celkem hlasovalo 4781 čtenářů.

Reklama

Související témata: