Hlavní obsah

VIDEO: Kličkové v ohrožení, Terminátor Tua je zpátky

PRAHA

Že by se konečně objevil boxer, který pořádně zatopí bratrům Kličkovým? Po roční přestávce se v ringu opět ukázal jeden z nejtvrdších ranařů planety, šestatřicetiletý samojský rodák David Tua. A předvedl, co se od něj čekalo. Divokou jízdu zakončenou knokautem.

Foto: ČTK/AP

Boxer David Tua

Článek

Nekonečná výdrž, žulová brada a demoliční levý hák, to jsou rozpoznávací znaky „Terminátora“. I předminulou sobotu se na soupeře Camerona vrhl jako za starých časů. Nechtěl zůstat v ringu ani o vteřinu déle, než bylo nutné. Jen 19 sekund mu kdysi trvalo, než poslal do mdlob Johna Ruize, během půlminuty zdevastoval Michaela Moorera. A to jsou borci, kteří drželi tituly mistra světa těžké váhy!

„Svou rychlost jsem nikdy neztratil,“ prohlásil Tua, který na sebe poprvé upozornil v barvách Nového Zélandu na olympiádě v Barceloně 1992, kde při cestě za bronzem rozcupoval i Slováka Vojtěcha Rückschlosse.

Ve svých profesionálních letech se ale „Tuaman“ jen jedinkrát probil až k souboji o světový profesionální titul, nebylo mu však přáno. Ve dvanáctikolové válce zpacifikoval Tuovu býčí sílu famózní Lennox Lewis a pohlídal si šampiónský pás.

Tuovi přesto nikdy nechyběla odvaha. Pár měsíců poté, co prohrál svůj životní zápas, ocitl se tváří v tvář tygrovi, jenž napadl muže nedaleko boxerova tréninkového centra u Las Vegas. Nešťastníka se už nepodařilo zachránit, ale Tua se později s lidožroutskou šelmou s úsměvem nechal fotit…

V minulosti sice hřešil na svůj talent. V přípravě se nepředřel, býval pravidelným návštěvníkem fastfoodů. Ti, kterým nevoní nadvláda ukrajinských sourozenců, už ale v Tuově comebacku vidí spásu supertěžké váhy. „Ještě dva tři knokauty a Terminátor bude připraven na boj s některým z Kličků,“ napsal komentátor James Slater na serveru EastSideBoxing. A co na to Tua? „Půjdu do Burger Kingu a pak se uvidí.“

Reklama