Hlavní obsah

Do Světové série lépe vykročili baseballisté San Franciska

SAN FRANCISCO

Do Světové série lépe vykročili baseballisté San Franciska Giants. V prvním finálovém utkání zámořské soutěže MLB porazili ve středu doma Texas Rangers 11:7. Hraje se na čtyři vítězné zápasy, druhý duel je v San Francisku na programu ve čtvrtek.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

V prvním finále Světové série baseballistů vyhráli San Francisco Giants' nad Texas Rangers.

Článek

Texas přitom začal lépe a po dvou směnách vedl 2:0, pak se ale nováček ve Světové sérii nevyhnul chybám. Domácí tým vyrovnal a v páté směně rozhodl utkání šestibodovou smrští, k níž značně přispěl tříbodový homerun Juana Uribeho. Ještě větší hvězdou však pro fanoušky Giants byl Freddy Sanchez, který si připsal tři dvoumetové odpaly.

Domácí Tim Lincecum předčil v očekávaném souboji nadhazovačů Cliffa Lee, trenér vítězů Bruce Bochy nicméně uznal, že se nadhazovačům první finálový zápas moc nepovedl. "Lee je skvělý, ale dnes nebyl v úplně nejlepší formě. A o Timmym (Lincecumovi) to taky říct nemůžu," prohlásil Bochy. "Byl to trochu jiný zápas, než se předpokládalo, ale pro nás dopadl výborně," dodal.

Oba finalisté čekají na titul půl století. Giants získali titul naposledy v roce 1954, tehdy ale ještě jako New York Giants, Texas je ve Světové sérii poprvé v padesátileté historii klubu. V San Francisku ještě Rangers nikdy nezvítězili.

Reklama