Hlavní obsah

Krátké tance na MS ovládly zámořské páry, vyhráli Chocková a Bates

Šanghaj

Krátké tance na mistrovství světa v krasobruslení ovládly zámořské páry. Vyhráli je Američané Madison Chocková a Evan Bates před favorizovanými Kanaďany Kaitlyn Weaverovou a Andrewem Pojem. Ze třetího místa budou ve vyrovnané soutěži útočit italští obhájci titulu Anna Cappelliniová a Luca Lanotte. Volné tance jsou na šampionátu v Šanghaji na programu v pátek.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Britský taneční pár Olivia Smartová a Joseph Buckland na MS v Šanghaji.

Článek

Chocková s Batesem konkurenty předčili v technické vytříbenosti jízdy. Jako jediní měli krokovou sekvenci ohodnocenou na nejvyšší úroveň a v součtu s perfektním provedením ostatních prvků si vylepšili osobní rekord až na 74,47 bodu. Zařadili se tak na třetí místo v historickém žebříčku párů podle jejich osobních maxim.

Druhý pár letošního mistrovství čtyř kontinentů, jehož maximem na mistrovství světa bylo dosud páté místo z loňského roku, má před bojem o titul náskok 1,79 bodu před vítězi prosincového finále Grand Prix Weaverovou a Pojem. Mohou jim tak vrátit porážku právě z únorového mistrovství čtyř kontinentů.

Boj o medaile zřejmě bude velmi dramatický. Průběžně druhé Kanaďany dělí od čtvrtých Gabrielly Papadakisové a Guillauma Cizerona pouhých 0,74 bodu. Také tito Francouzi, kteří v lednu usedli na evropský trůn, předvedli výkon bez výraznějších chyb. Získali bezmála o bod vyšší známku než na evropském šampionátu, přesto se průběžně zařadili až za italské konkurenty Cappelliniovou a Lanotteho.

Mimo stupně vítězů je zatím také nový ruský pár složený z bronzové olympijské medailistky Jeleny Ilinychové a Ruslana Žiganšina. Tito krasobruslaři se nedostali přes hranici sedmdesáti bodů a od medaile je dělí téměř tři body.

Mistrovství světa v krasobruslení v Šanghaji:
Taneční páry - po krátkém tanci:
1. Chocková, Bates (USA) 74,47
2. Weaverová, Poje (Kan.) 72,68
3. Cappelliniová, Lanotte (It.) 72,39
4. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 71,94
5. Ilinychová, Žiganšin (Rus.) 69,46
6. Shibutaniová, Shibutani (USA) 69,32

Reklama

Související témata: