Hlavní obsah

Pokerové střípky uplynulého týdne

Na pokerové scéně dochází každý týden k mnoha zajímavým událostem a ty nejzajímavější z posledních dní vám přinášíme v dnešním článku. Jejich výčet načneme novinkou, která udělala fanouškům této hry velikou radost...

Foto: Flickr

Ilustrační obrázek

Článek

Poker konečně uznán jako sport

Na každoroční konferenci Mezinárodní asociace dovednostních sportů (IMSA) byl poker k radosti světové pokerové veřejnosti oficiálně uznán jako dovednostní sport a zařadil se tak bok po boku šachů a bridge. Prezident Mezinárodní pokerové federace (jejím členem je například legendární Doyle Brunson) Antony Holden tento krok okomentoval jako "obrovský milník ve snaze udělat z pokeru světově uznávanou činnost, která by měla nálepku hry založené na strategických dovednostech".

Další obrovsky zajímavé - a troufáme si tvrdit, že zlomové - novinky se dočkáme za dva roky během letních olympijských her v Londýně. Souběžně s nimi se totiž budou konat IIMSA's World Mind Sports Games a jejich součástí bude samozřejmě i poker!

"Jsem nesmírně potěšen, že mohu přivítat Mezinárodní pokerovou federaci jako jednoho ze členů IMSA. Přítomnost pokeru mezi turnaji v šachách, bridgi a dalšími dovednostními sporty na zahajovacím IMSA šampionátu bude světu dokonale demonstrovat fakt, že poker skutečně je dovednostním sportem, pro jehož hraní je zapotřebí strategických dovedností," řekl prezident IMSA Jose Damiani.

Mezinárodní pokerová federace spustí svůj historicky první šampionát již příští rok a jeho součástí budou jak turnaje jednotlivců, tak i týmové souboje. Můžeme se tak těšit na další gigantickou turnajovou sérii.

Tato událost je tak další důraznou odpovědí na nesmyslné škatulkování pokeru jako hazardní hry, se kterým se bohužel stále setkáváme v hojné míře, a to i na našem webu. Doufejme tedy, že se World Mind Sports Games stanou dalším mezníkem pokerové historie a my budeme sledovat za účasti našich hráčů další nezapomenutelný turnaj, který mnoha lidem změní pohled na tento nově uznaný dovednostní sport.  

Zveřejněn program sedmé sezóny série European Poker Tour

Nedlouho po skončení letošního velkého finále série EPT v Monte Carlu byl do světa vypuštěn program nové sezóny této prestižní soutěže.

Novinkově se podíváme do estonského Tallinu, jehož zastávka nový ročník již 11. srpna načne. Nás samozřejmě nejvíce zajímá pražský turnaj, který tentokrát začne o něco později, než jsme byli v minulém roce zvyklí. Pětidenní Main Event odstartuje 13. prosince a nového šampiona tak poznáme 18. prosince.

Samozřejmě nechybí ani obvyklá místa, jako Barcelona, Londýn nebo portugalská Vilamoura, na kterou máme díky Janu Škampovi a jeho čtvrtému místu velmi pěkné vzpomínky.

Rozpis 7. sezóny série European Poker Tour:

11. - 16. srpna: Tallin, Estonsko

28. srpna - 2. září: Vilamoura, Portugalsko

29. září - 4. října: Londýn, Anglie

26. - 31. října: bude upřesněno

22. - 27. listopadu: Barcelona, Španělsko

13. - 18. prosince: Praha, Česká republika

7. - 16. ledna: PokerStars Caribbean Adventure, Bahamy

25. - 31. ledna: Deauville, Francie

17. - 22. února: Kodaň, Dánsko

20. - 25. března: Snowfest, Rakousko

5. - 10.dubna: Berlín, Německo

bude upřesněno: San Remo, Itálie

bude upřesněno: Grand finále

Tobias Reinkemeier šampionem High Roller eventu v Monte Carlu

Za námi je i prestižní High Roller turnaj s buy-inem €25.000, který byl kromě samotného Main Eventu hlavním tahákem povedeného finále EPT v Monte Carlu. Na atraktivním finálovém stole se sešla jména jako Thomas Marchese, Sorel Mizzi, Tobias Reinkemeier, Olivier Busquet nebo Paul Berende.

Názory, že poker je jen hazardní zábavou založenou na štěstí, důrazně vyvracela především dvojice Thomas Marchese a Sorel Mizzi. Oba letos předvádějí pozoruhodné výkony a díky několika umístěním na předních příčkách velkých turnajů si každý z nich za pouhé 4 měsíce připsal více než 1.3 milionů dolarů.

Ostudu si neudělali ani v Monte Carlu - Thomas Marchese dosáhl na čtvrtou příčku, za kterou si odnesl €263.000, a Sorel Mizzi se od finálového stolu zvedal na šestém místě s odměnou €143.400.

Turnaj vyvrcholil vynikajícím heads-up soubojem, jehož aktéry byli Tobias Reinkemeier s Olivier Busquet. Tito elitní hráči nabídli v přímém přenosu několik vynikajících momentů a bylo se skutečně nač dívat. Titul nakonec získal mladý Němec Tobias Reinkemeier, který si zaslouženě přišel na téměř jeden milion euro a mohl potěžkat trofej pro vítěze.

Výsledky €25.000 High Roller eventu

1. Tobias Reinkemeier - €965.000  2. Olivier Busquet - €597.000  3. Dori Yacoub - €358.500  4. Thomas Marchese - €263.000  5. Paul Berende - €191.200  6. Sorel Mizzi - €143.400  7. Allen Bari - €109.900  8. Michael Friedrich - €81.300  9. Luke Schwartz - €49.55010. Javier Garcia - €49.55011. Antoine Saout - €25.000

Annette Obrestad podepisuje s Full Tilt Pokerem

Pokud jste pozorně četli náš článek o hvězdách ženského pokeru, tak vám jistě jméno Norky Annette Obrestad není neznámé.

Nyní jednadvacetiletá hráčka si získala jméno především na online poli, kde se její kořistí stalo několik velkých turnajů a velice rychle se stala obávanou internetovou hráčkou. Ohromující byl ale i způsob, jakým vlétla na živou turnajou scénu. Hned ve svém čtvrtém live turnaji v životě se postarala o historický úspěch ženského pokeru.

Ve svých 19 letech se stala šampionkou Main Eventu World Series of Poker Europe v Londýně a na její konto putoval rovný jeden milion liber. Annette poté i dále ukazovala, že tento úspěch nebyl žádnou náhodou, když vybojovala druhé místo v turnaji EPT v Dublinu, finálový stůl australské megasérie Aussie Millions nebo vítězství několika side eventů. Po dosažení 21 let věku jí nyní již nic nebrání v tom, aby mohla na své výkony mohla navazovat na letošní World Series of Poker v Las Vegas.

Tam bude hrát pod barvami herny Full Tilt Poker, pod jejíž křídla minulý týden přestoupila. Stala se tak členkou jednoho z nejznámějších a nejlépe obsazených profesionálních týmů. Partnerství jí přinese mnoho výhod, které by jí měly dopomoci k tomu, aby se co nejvíce soustředila pouze na svoji hru. Mladá Norka je jistě jednou z tváří, kterou se letos vyplatí sledovat.

Jaime Alguersuari a online poker

Velice oblíbenou činností online heren se v poslední době stalo angažování známých osobností, které se již proslavily v některém jiném odvětví a jejich úkolem je přitáhnout k herně nové zákazníky.

Pokerového boomu využila i herna PartyPoker a pozvala do svých řad nejmladšího jezdce v historii Formule 1 Jaimeho Alguersuariho. Dvacetiletý mladíček se ihned zapojil do dění v herně a je hostem turnajů, jejichž vítěz dostane exkluzivní šanci strávit s Algesuarim den přímo na závodním okruhu.

"Někteří říkají, že jsem ve Formuli 1 stále ještě zelenáčem a já bych to samé řekl i o pokeru. Kvůli svým pracovním povinnostem nemám příliš mnoho času a mám se stále co učit," prozradil Alguersuari.

Zároveň však dodává, že i mezi jeho kolegy z Formule 1 je poker obrovsky populární a velká spousta z nich si volné chvíle krátí právě u online stolů.

Reklama