Hlavní obsah

Berdych nenašel ve Wimbledonu na Verdaska protizbraň

LONDÝN

Bez jediného zisku protivníkova podání v pátek klopýtal zápasem s Fernandem Verdaskem nejvýše nasazený český tenista Tomáš Berdych. Po vyřazení v třetím kole Wimbledonu řekl, že mu soupeř prakticky nedal šanci, hrál skvěle a Berdych do posledního míče nenašel na Španělovu hru odpověď.

Článek

"Kdybych býval věděl, co hrát jinak, byl bych rád," řekl Berdych, jenž má přitom s Verdaskem i po dnešní porážce pozitivní bilanci. "Nezažil jsem ještě, že by hrál takový skvělý tenis. Dneska mu to sedlo, hrál skvěle, hrál bez chyb, hrál agresivně," ocenil Španěla, který je v žebříčku o dvě místa nad ním na 18. příčce.

Pro Berdycha bylo skoro nemožné se vypořádat s Verdaskovým podáním, ale Španěl měl ve své hře podle něj více zbraní. "Z jakékoli pozice byl schopen ten míč ukončit a nedal mi vůbec šanci," postěžoval si Berdych.

S letošním Wimbledonem spokojen není, a to nejen proto, že se mu nepodařilo obhájit loňskou účast ve čtvrtfinále. "Zatím to není podle představ," shrnul dosavadní průběh sezóny. "Za celou dosavadní kariéru jsem nic podobného nezažil. Je to pro mne nová situace a dává mi to nový cíl, abych se z toho dostal," nastínil své záměry.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.