Hlavní obsah

Štěpánek se v Prostějově opět zranil, ale Davis cup zřejmě stihne

PROSTĚJOV

Smůla postihla nejlepšího českého tenistu Radka Štěpánka (31) na mezinárodním antukovém turnaji UniCredit Czech Open v Prostějově, když jako turnajová jednička v prvním kole za stavu 6:1, 1:1 musel vzdát pro zranění kotníku Cuevasovi z Uruguaye. Jeho start v červencovém semifinále Davis cupu s Argentinou by ale neměl být ohrožen.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Ošetřovaný Radek Štěpánek při utkání s Uruguaycem Cuevasem na turnaji Czech Open v Prostějově.

Článek

„Dopadl jsem při returnu na levou nohu do díry, kotník se mi zvrtnul, ucítil jsem obrovskou bolest a hned jsem věděl, že je zle. Bohužel, tenisový míček mám nyní na kotníku. Je to škoda. Zápas jsem měl dobře rozehraný, navíc do Prostějova jsem si po vyřazení v Paříži přijel spravit chuť a turnaj vyhrát,“ řekl novinářům Štěpánek v úterý krátce před odjezdem do olomoucké fakultní nemocnice na vyšetření magnetickou rezonancí.

„To odhalilo těžký výron v kotníku, ale vazy naštěstí poškozeny nejsou. Dobu léčby lékaři odhadují na přibližně čtrnáct dnů, takže daviscupový duel s Argentinou by měl stihnout,“ informovala, ředitelka prostějovského challengeru Petra Píchalová.

Roli favorita turnaje po Štěpánkovi převzal druhý nasazený Tomáš Berdych. Ten se sice v úvodu utkání s Belgičanem Rochusem hodně trápil, ale poté, co prohrál první set, se vzchopil a v závěrečném dějství již exceloval a nepovolil soupeři ani gam. „Je nepříjemný, šikovný. Hráli jsme spolu několikrát a vždycky to byl boj. Kdyby mi neutekl úvod, asi to mohlo být snazší, ale postoupil jsem a to se počítá,“ uvedl Berdych

Ve druhém kole se utká se svým loňským přemožitelem Brazilcem Belluccim. „Loňskou porážku bych mu chtěl oplatit. Je to však výborný antukář, navíc levák a ti mi nesedí. Skvěle také servíruje. Očekávám vyrovnaný duel a doufám, že na něj něco vymyslím,“ dodal Berdych.

Postoupili i Ivo Minář, jemuž ve druhém setu vzdal pro bolesti v zádech předloňský vítěz Argentinec Roitman a Jan Hájek, který v českém souboji přehrál ve třech setech Jana Mináře. „Po prohraném prvním setu jsem pořád věřil, že to zvládnu, změnil jsem taktiku a vyšlo to. Věřím, že stejně se mi povede i zítra,“ uvedl Hájek.

UniCredit Czech Open v Prostějově:
Dvouhra - 1. kolo:
Cuevas (Urug.) - Štěpánek (1-ČR) 2:6, 1:1 skreč., Gimeno-Traver (Šp.) - Gil (5-Portug) 6:3, 6:3, Starace (It.) - Zeballos (Arg.) 6:2, 6:4, Massu (Chile) - Cipolla (It.) 6:2, 6:0, Ljubičič (4-Chor.) - Dabul (Arg.) 6:3, 6:4, Hájek (ČR) - J. Minář (ČR) 6:7, 6:2, 6:1, I. Minář (6-ČR) - Roitman (Arg.) 7:6, 3:1 skreč., Kližan (SR) - Schnobel (ČR) 6:3, 6:3, Berdych (2-ČR) - Rochus (Belg.) 4:6, 6:3, 6:0.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.