Hlavní obsah

Federer se po výhře na French Open odhlásil z turnaje v Halle

HALLE

Švýcarský tenista Roger Federer se v úterý odhlásil z tenisového turnaje na trávě v německém Halle, který je jeho tradiční přípravou na Wimbledon. Vítěz pařížského Roland Garros to oznámil na svých internetových stránkách s tím, že se cítí po svém premiérovém pařížském triumfu "vyčerpaný a rozrušený".

Foto: Charles Platiau, Reuters

Dojatý Roger Federer vedle Andreho Agassiho po triumfu na French Open.

Článek

"Upřímně se omlouvám pořadatelům, soupeřům i mým fanouškům v Německu, ale doufám, že to pochopí. Jsem po uplynulých neuvěřitelných dnech citově rozrušený a stále vyčerpaný," prohlásil Federer.

Švýcar výhrou na Roland Garros vyrovnal Samprasův rekord v počtu čtrnácti grandslamových titulů a stal se šestým tenistou historie, jenž dokázal ve dvouhře triumfovat na všech čtyřech nejvýznamnějších turnajích - Australian Open, Roland Garros, Wimbledon a US Open.

Federer vyhrál turnaj v Halle pětkrát v uplynulých šesti pěti letech. Jen předloni, kdy se odhlásil, se z výhry radoval český hráč Tomáš Berdych. Ten se mohl letos s Federerem teoreticky potkat v semifinále.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.