Hlavní obsah

Hradecká: Podávat přes 200 za hodinu? Není to priorita

PRAHA

Kdyby hrála jen v Praze, měla by Lucie Hradecká vystaráno. Letos už ovládla turnaj ITF na Spartě, ve čtvrtek na Štvanici coby druhá česká tenistka prošla do čtvrtfinále ECM Prague Open.

Foto: René Volfík, ČTK

Česká tenistka Lucie Hradecká

Článek

„Člověk se chce předvést před rodinou a kamarády. Ale cesta do finále bude ještě hodně složitá,“ culila se Hradecká, když vyprášila Rumunku Niculescuovou 6:1, 6:2. Od začátku roku však moc důvodů k úsměvům neměla. Výčet turnajů, na nichž vysvištěla v prvním kole, je sáhodlouhý: Brisbane, Melbourne, Memphis, Acapulco, Monterrey, Indian Wells, Miami, Fez, Barcelona, Paříž. Jedinou světlou výjimkou byl fedcupový duel s Němkami, když porazila Petkovicovou a zbyly jí síly i na vítěznou čtyřhru.

Loni už figurovala Hradecká v šesté desítce světového žebříčku, po letošním French Open má ale v kolonce pořadí vysoké číslo 105. „Pobolívalo mě zápěstí,“ stěžovala si v posledních týdnech. Štvanická výheň má ale léčivé účinky. „Konečně to přestalo, při bekhendu jsem mívala velké problémy.“

Nejlepším úderem pětadvacetileté Češky je však nadále servis. Hradecká patří k nejtvrději pálícím tenistkám. Loni v Praze dokonce střílela „děla“ více než dvousetkilometrovou rychlostí. Teď už ale nehodlá jenom řezat do míčku. S koučem Jiřím Fenclem se víc zaměřili na techniku. „Už prostě nechci bouchnout do tenisáku a čekat, co to udělá. Servisem si ale dál hodně pomáhám. Hru mám na podání postavenou. A když mi nejde, nastane problém,“ ví Hradecká.

Rekordy už ovšem neplánuje. „Když budu servírovat 190 a všechno mi napadá do kurtu, tak budu mnohem radši, než kdybych atakovala rekord a lítalo to bůhvíkam.“ Mimochodem neoficiální světové maximum Brendy Schultzové-McCarthyové v rychlosti podání je 209 km/h. Hradecká se dostala na 206.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.