Hlavní obsah

Tenisoví představitelé uvažují do budoucna o zkrácení sezony

ŠANGHAJ

Mužská tenisová sezona by mohla být o dva až tři týdny kratší. Vyplývá to z některých návrhů funkcionářů asociace ATP, kteří budou při listopadovém Turnaji mistrů v Londýně řešit kalendář na roky 2012 a 2013.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Jedním z těch, kdo hlasitě volá po zkrácení sezóny, je americký tenista Andy Roddick.

Článek

"Zkoumáme kalendář a řešíme, zda má smysl prodloužit přestávku tenistům tak, aby měli více času na odpočinek a vyhnuli se zraněním," prohlásila tisková mluvčí Kate Gordonová.

O zkrácení kalendáře už se hovoří několik let, žádají o něj především samotní hráči. "Perfektní scénář je takový, když máte možnost hrát turnaj a máte možnost ho také nehrát," prohlásil na probíhajícím turnaji Masters v Šanghaji nejlepší světový tenista Rafael Nadal, jenž si po vyřazení ve 3. kole stěžoval na únavu z náročného programu. "Naštěstí už naše volání začíná být slyšet," podpořil ho ve snaze zkrátit sezonu Andy Roddick.

"Nepamatuju si tak dlouhý rok jako je tento. Ale myslím si, že i když je sezona dlouhá, můžete si dát více přestávek, když jste chytří. Když se honíte za body a turnaji, je logické, že se bude zdát rok nekonečný," namítl Švýcar Roger Federer, jenž letos odehrál 14 turnajů, tedy nejméně z úzké světové špičky.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.