Hlavní obsah

Deblista Čermák skončí po dvou sezónách se Slovákem Mertiňákem

PAŘÍŽ

Česko-slovenská deblová spolupráce Františka Čermáka a Michala Mertiňáka na okruhu ATP končí. Čermák bude od příští sezóny hrát s německým tenistou Christopherem Kasem, Mertiňák se domluvil s bývalou deblovou jedničkou Markem Knowlesem z Baham.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Slovák Michal Mertiňák (vpravo) a Čech František Čermák na Turnaji mistrů v Londýně

Článek

"Ano, je to pravda. Dohodli jsme se, nebyl mezi námi jediný konflikt, takže pohoda," řekl Čermák. "Zdálo se mi, že trošku stagnujeme. Nedosáhli jsme výraznějšího výsledku," uvedl Mertiňák slovenským médiím.

Čermák s Mertiňákem prožili skvělou sezónu 2009. Vyhráli pět turnajů (v Acapulcu, Stuttgartu, Umagu, Bukurešti, Valencii) a kvalifikovali se na Turnaj mistrů, kde došli do semifinále.

"Ta minulá sezóna byla skvělá, ta letošní byla ovlivněná zdravotními problémy, které jsem měl," sdělil Čermák k jedinému titulu roku 2010 v Kuala Lumpuru.

Čermák s Mertiňákem se neprosadili na grandslamových turnajích. Jejich maximem za dva roky bylo loňské osmifinále na Roland Garros.

V tomto týdnu hrají Čermák s Mertiňákem na turnaji série Masters v Paříži a mají malou šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů. Pokud se jim to nepovede, bude to jejich poslední společná akce.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.