Hlavní obsah

Proti Berdychovi López místo Almagra? Navrátil tuší čertovinu

Praha
Aktualizováno

Po šesti letech ve funkci daviscupového kapitána už Jaroslava Navrátila překvapí máloco. A tak by se vůbec nedivil, kdyby Španělé udělali změnu v již nahlášené nominaci a v pátek na Tomáše Berdycha vyrukoval levoruký ranař Feliciano López.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil během tréninku českých tenistů před pražským finále proti Španělsku.

Článek

Jednatřicetiletý vlasáč přicestoval do Prahy se španělským týmem a včera si poprvé vyzkoušel kurt, na němž míčky odskakují opravdu extrémně nízko. Kapitán hostů Alex Corretja nicméně naznačil, že do nominované čtyřky Ferrer, Almagro, Granollers, M. López už sahat nehodlá.

Ale znáte to. Před dvěma lety byl v Bělehradě Djokovič dokonce už nalosován na úvodní dvouhru proti Štěpánkovi a na kurtu se objevil Troicki... „Letošní sezónu má navíc Feliciano výbornou," připomněl Navrátil. „Ferrer s Almagrem ale předchozí kola Davis Cupu zvládli výborně a Granollers s Markem Lópezem v deblu moc neprohrávají. Teď v Londýně hráli skvěle, porazili Bryany," přemítal nahlas český kapitán.

Almagrovi kurt nesvědčí

Jeho protějšek Corretja však může mít po včerejšku slušně zamotanou hlavu. Almagrovi mimořádně rychlý kurt příliš nesvědčil, 27letý rodák z Murcie se vyžívá spíš v delších výměnách. „Pokud Corretja udělá změnu, tak jedině na úkor Almagra," řekl Navrátil. „Ale já mu nechci radit," dodal. V minulosti se už stalo, že kapitáni soupeřů českých tenistů tak dlouho dumali, až přebrali. Francouz Forget neposlal v roce 2009 na kurt v deblu rozjetého Tsongu, Argentinec Vazquez opomněl zase del Potra. „Asi na ně působil ostravský smog," přisadil si Radek Štěpánek.

Berdych ale včera dodatečnou nominaci F. Lópeze mocně přivolával. I když má s o čtyři roky starším Španělem bilanci 3:4, a dokonce i nepříjemnou vzpomínku na svůj první ostrý start v daviscupové dvouhře. V Brně s Lópezem prohrál před osmi lety 1:3 a Češi museli do baráže.

„Lópeze beru všemi deseti, ne dvaceti prsty," tvrdil Berdych. „A kdyby si k tomu rozbili sehraný debl, bylo by to ještě lepší. Určitě nečekali, že kurt bude až tak rychlý. Aspoň mají brouka v hlavě a pár dnů si můžou přemýšlet."

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.