Hlavní obsah

České finále vyhrála Koukalová, Henrych se do finále nedostal

V českém finále tenisového turnaje v nizozemském Hertogenboschi se v sobotu více dařilo Kláře Koukalové, která porazila krajanku Lucii Šafářovou ve třech setech.

Článek

Šafářová sice vyhrála první sadu 6:3, ale další dvě ztratila poměrem 2:6. Koukalová za své první vítězství na okruhu WTA získala 120 bodů do světového žebříčku a pořadatelé jí vyplatí 27 tisíc dolarů.

Koukalová se ve finále tohoto turnaje objevila už v loňském roce, tehdy prohrála. Úvod ji nevyšel ani tentokrát. Brzy prohrávala 1:5, osmnáctiletá Šafářová první set nakonec získala 6:3 a o pět let starší soupeřce sebrala podání i v úvodu druhé sady. Koukalová pak ale zlepšila hru, méně zkušená Šafářová naopak začala více kazit a vývoj zápasu se otočil.

Za stavu 2:5 ve třetí sad ještě Šafářová zabojovala a při svém podání odvrátila osm mečbolů. Devátý už ale Koukalová využila.

Šafářová hrála teprve pátý turnaj na okruhu WTA, ale titul už na svém kontě rovněž má. V dubnu v Estorilu prošla při teprve třetím startu mezi profesionálkami na své oblíbené antuce z kvalifikace až k triumfu.

Llodra ve finále

Prvním finalistou mužské části turnaje je Francouz Michael Llodra, jenž si v semifinále poradil s Australanem Markem Philippoussisem ve třech setech 7:6, 6:7 a 6:3. Ve finále se utká s Chorvatem Mariem Ančičem, který z turnaje vyřadil českého tenistu Jana Hernycha ve dvou setech - 6:4 a 6:4.

Výsledky:
ženy
Dvouhra- finále:
Koukalová (8-ČR) - Šafářová (ČR) 3:6, 6:2, 6:2
Čtyřhra - finále:
Medinaová-Garriguesová, Safinová (3-Šp./Rus.) - Benešová, Llagosteraová-Vivesová (ČR/Šp.) 6:4, 2:6, 7:6 (13:11).
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Llodra (Fr.) - Philippoussis (Austr.) 7:6 (7:2), 6:7 (5:7), 6:3, Ančič (3-Chorv.) - Hernych (ČR) 6:4, 6:4.

Clijstersová zvítězila v Eastbourne

Belgičanka Kim Clijstersová vyhrála tenisový turnaj v Eastbourne. Bývalá první hráčka světového žebříčku, jenž kvůli zranění zmeškala většinu minulé sezony, v dnešním finále porazila Rusku Věru Duševinovou 7:5, 6:0 a získala prémii 93 tisíc dolarů.

V prvním setu měly obě tenistky problémy s vlastním podáním a celkem pětkrát si servis vzájemně prolomily. Více štěstí měla nakonec Clijstersová a hra osmnáctileté Rusky, jež v roce 2002 ve finále wimbledonské juniorky porazila současnou šampionku z All England Clubu Marii Šarapovovou, se pak sesypala. Druhou sadu získala Belgičanka za 16 minut.

"Minulý rok byl pro mne hodně těžký, takže pro mne znamená hodně, že jsem tu poprvé mohla být a hned vyhrála," řekla Clijstersová, jež se na trávě představila poprvé po téměř dvou letech.

Výsledky:
Dvouhra - finále:
Clijstersová (7-Belg.) - Duševinová (Rus.) 7:5, 6:0.
Čtyřhra - finále:
Raymondová, Stubbsová (2-USA/Austr.) - Lichovcevová, Zvonarevová (3-Rus.) 6:3, 7:5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.